All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Objavljena “Top lista haških lobista”, na njoj DS, Čedomir Jovanović, Vuk Drašković…

– Od vlasti očekujem reakciju jer svako ignorisanje je ništa drugo nego podrška tim ekstremistima – kaže za Danas predsednik DS Dragan Šutanovac, komentarišući spisak “Top lista haških lobista”, koji je objavio portal Vidovdan.org.

ATENTAT NA RATKA MLADIĆA: Bivši general otkrio u pismu svom šefu obezbeđenja kada je bio najbliži smrti

Na spisku se nalaze tvitovi političara i drugih javnih ličnosti koji su se oglasili nakon presude Ratku Mladiću komentarima da osuđeni general VRS nije heroj i da bi trebalo da se suočimo sa ratnom prošlošću.

– Vlast umesto da izgrađuje moderno društvo, dobrosusedske odnose sa zemljama u okruženju, evropski sistem vrednosti, ona raspiruje mržnju i poigrava se emocijama kvazipatriota koji su uvek bili spremni da ratuju do poslednje kapi tuđe krvi. Promocija haških osuđenika je upravo način da se ohrabre nacionalisti da krenu da prave spiskove nepodobnih Srba. Iako su 90-te daleko za nama, očigledno je da zli duh devedesetih izlazi iz boce a na nama je da mu se suprotstavimo – ističe Šutanovac i dodaje da upravo ovaj spisak deli Srbiju na one koji žele pomirenje i modernizaciju društva “od onih koji bi ponovo jurišali tenkovima dok se drugi iseljavaju na traktorima”.

Foto: A. Nalbantjan
Na “Top listi haških lobista” nalazi se i novinarka Antonela Riha, koja je na svom tviter nalogu pozvala sve one za koje je Mladić heroj, “nepravedno osuđen zbog izmišljenog genocida”, da je blokiraju.

Riha kaže da nije prvi put na takvom spisku koji je podseća na devedesete.

– To je ipak najmanje problem za mene, mnogo je opasnije za društvo, jer jedan njegov deo, kao i aktuelna vlast, podstiču takva žigosanja. Slaveći ratne zločince oni su ti koji Srbiji ne dozvoljavaju da izađe iz mraka devedesetih – ocenjuje Riha.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic
“Haški lobista” je i advokat Vladimir Gajić koji je na Tviteru objavio da je “komunistički general Mladić uništio obraz i čast srpske vojske stečen u balkanskim i dva svetska rata”.

– Uopšte me ne pogađaju ti idiotski spiskovi. Ono što primećujem jeste da oni osećaju da u društvu vlada atmosfera kao da su 90-e i to ih ohrabruje da javno promovišu tu fašističku atmosferu u društvu. Režim je ohrabrio sve vrste izopačenosti – naglašava Gajić.

Na spisku haških lobista nalaze se i Čedomir Jovanović, Saša Janković, Vuk Drašković, Sergej Trifunović…

Daljinac

(Telegraf.rs / Danas)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top