All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

OBAMA POČIVAJ U MIRU! Ovako je Medvedev ODGOVORIO na proterivanje ruskih diplomata

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas žaljenje što odlazeća administracija američkog predsednika Baraka Obame okončava mandat sa “antiruskom agonijom”.

Medvedev je to objavio na Tviteru, a poruku je završio epitafom “R.I.P. (počivaj u miru)”, prenela je agencija Tas s.

– Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P. – naveo je Medvedev u tvitu.

SAD su juče kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u Americi uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

– Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori – rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP.

 

Ove akcije, kako je naveo, nisu ceo odgovor SAD na “agresivne aktivnosti Rusije”, prenosi Rojters.

– Nastavićemo da preduzimamo različite akcije u vreme i mesto koje izaberemo, a neke od njih neće biti objavljene – dodao je.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je američkoj agenciji da je ruskim diplomatama dato 72 sata da napuste SAD.

(Dijapora.news / Tanjug)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top