All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NOVAK JE PONOVO ŠAMPION! On je teniski VANZEMALJAC!

U dramatičnom finalu Vimbldona Novak Đoković savladao je Rodžera Federara po setovima 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Novak Đoković je teniski vanzemaljac! U finalu Vimbldona se našao pred “nemogućom misijom”, ali je na kraju uspeo da savlada Rodžera Federera.

 Bilo je to epsko finale nabijeno emocijama.

Kada je nedugo zatim na konferenciji za mediji Novak upitan kako se osećao kada se meč završio, odgovorio je:

“Bilo je veliko olakšanje na kraju, iskreno. Za ovu vrstu mečeva se pripremaš, živiš, oni daju smisao i vrednost svakom minutu koji provedeš na terenu trenirajući kako bi došao u poziciju da igraš ovakav meč sa tvojim najvećim rivalom ikada. Mislim, to je jedna stvar koju sam obećao sebi kada sam izlazio na teren danas, a to je, da moram da ostanem smiren i pribran jer sam znao da će atmosfera biti takva kakve je i bila”.

“Očigledno je da sam jako uzbuđen i preplavljen emocijama jer sedim ovde ispred vas kao pobednik. Ovaj meč je imao sve. Lako je mogao da se reši i u njegovu korist. Servirao je ekstremno dobro, mislim, skoro celog meča. Imao sam mnogo poteškoća da predvidim njegov servis. Bio je to flešbek US opena kada sam spasio dve meč lopte protiv njega, takođe. Ali, vidite, u ovim momentima, pokušavam da nikada ne izgubim veru u sebe, samo ostajem miran, fokusiram se da vratim lopticu, riterniram, što me nije baš najbolje služilo danas. Moram da kažem, u sva tri taj-brejka, pokazao sam ono najbolje”, zaključio je Novak Đoković.

 

Federer srpskog tenisera nije pobjeđivao od Završnog mastersa 2015. godine, a Novak je od tada trijumfovao tri puta. Poslednji put bio je prošle godine u polufinalu Mastersa u Parizu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top