All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NIŠTA TUŽNIJE NISTE VIDELI! Ovo je RASPLAKALO i najtvrđa srca, a važno je da pogledate (VIDEO/FOTO)

Video-snimak koji je nastao tom prilikom prikazuje poslednje dane života jednog belog medveda.

Izmorena glađu, životinja je teškom mukom uspela da se dovuče do kante sa smećem, tražeći bilo šta što bi moglo da je održi u životu. Ostavši kratkih ruku, medved je legao na zemlju, čekajući smrt.

“Jedva je vukao zadnje noge. Kada dugo gladujete, dolazi do atrofije mišića. Proces je dug i bolan”, dodao je.

Odsustvo ledenih površina pogubno je za polarne medvede, s obzirom na to da od ledenog pokrivača zavisi njihov lov na foke. Ostrvo Bafin u Kanadi, na kojem je nastao video, jedno je od mesta koja su najteže pogodile klimatske promene. Hranjenje divljih polarnih medveda u Kanadi je strogo zabranjeno, ali čak i da je to uradio, Niklen bi time samo odložio ono najgore.

“Naravno da nam je to palo na pamet. Ali nije kao da hodamo okolo sa pištoljem za uspavljivanje ili 200 kilograma mesa ‘u džepu'”, objasnio je.

Niklen je rekao da je medved najverovatnije uginuo nekoliko sati ili dana nakon što je video snimljen, prenosi Dejli mejl.

“Ovako izgleda izgladnjivanje. Mišići atrofiraju, nestaje energije. Teška je to smrt”, rekao je.

Fotograf je dodao da je želeo da zabeleži “agoniju ovog stvorenja” jer nije želeo da njegova smrt bude uzaludna. Njegov cilj bio je podizanje svesti o klimatskim promenama i njihovom uticaju na mnoge životinjske vrste.

“Slomilo me je, ali sam znao da moram da podelim ovaj prizor sa drugima, u nadi da ću time doprineti slamanju zida apatije koji je čovečanstvo podiglo oko sebe”, zaključio je.

 

(dijaspora.news/Blic)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top