All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Ninoslav i Đorđe pošli u avanturu života: “Jugić” od 27 godina treba da pređe 20.000 kilometara (FOTO)

– Obećali smo našim prijateljima da se tokom dva meseca nećemo brijati i nadam se da će nas prepoznati kada se vratimo nakon 60 dana – rekao je Ninoslav

Na dalek put od 20.000 kilometara do Mongolije, danas su se uputila dva mlada Bečejca Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin. Sa glavne autobuske stanice iz rodnog Bečeja ova dva mladića su pre nekoliko sati u automobilu marke “jugo” krenuli u neobičnu avanturu tokom koje će sa “jugićem” starim 27 godina preći oko 14 zemalja istočne Evrope i Azije.

O avanturističkom poduhvatu o kojem je bilo reči na našem portalu, mladići su se odlučili iz krajnje humanitarnih razloga. Kako bi pomogli Prihvatilištu za napuštene životinje u Bečeju, ali i kako bi promovisali humanitarni rad mladih željnih novih avanturističkih putovanja, mladi Bečejci uprkos hladnom vremenu otisnuli su se na dalek put.

U pratnji porodice, prijatelja i svih onih koji su akciju podržali, Ninoslav i Đorđe su pred početak puta uputili veliku zahvalnost svima za pruženu podršku:

– Ovo je velika životna avantura u kojoj ćemo za 60 dana pokušati da pređemo neverovatnih 20.000 kilometara. Došao je i ovaj veliki dan, kao što vidite svi su ovde sa nama, porodica i prijatelji, sponzori i svi oni koji veruju u nas – izjavio je za Telegraf Đorđe Ilčešin (23).

Ninoslav Trajković (23), kaže da nije verovao da će ideja prerasti u ozbiljan projekat koji za cilj ima da promoviše humanitaran rad mladih ljudi željnih novih avanturističkih poduhvata:

– Auto je spreman, zahvaljujući našem prijatelju automehaničaru “jugić” je prošao kompletnu tehničku kontrolu. Obećali smo našim prijateljima da se tokom dva meseca nećemo brijati i nadam se da će nas prepoznati kada se vratimo nakon 60 dana – rekao je Ninoslav.

Najbliži članovi porodice Ilčešin i Trajković kažu, da u početku nisu verovali da je reč o ozbiljnom projektu, ali vremenom kako je ideja dobijala sve veći značaj i njihova podrška je bivala sve sigurnija.

Iz rodnog Bečeja, dvojica studenata Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu put nastavljaju preko Mađarske, Slovačke, pa zatim Poljske, sve do Ukrajine, Belorusije, Rusije i Mongolije. Ruta kojom će se vraćati je od Mongolije, Kazahstana, Uzbekistana, Azerbejdžana, Gruzije, Turske, Bugarske, preko Rumunije, pa do rodne Srbije

Na putu koji je još uvek nepoznanica za dva hrabra Bečejca, kažu da će im verovatno nedostajati srpka hrana, ali da je upravo i to smisao putovanja, okusiti novi kulturu, duh i običaje drugih naroda, a istovremeno promovisati Srbiju. Tokom putovanja Đorđe i Ninoslav biće gosti lokalnim udruženjima i pojedincima koji su putem društvene mreže Fejsbuka podržali njihovu grupu “Adventure team Yes we Khan. Genghis Khan”.

O impresijama i utiscima sa putovanja Bečejci će putem svoje grupe redovno obaveštavati svoje pratioce, do tada porodica i prijatelji su mladim avanturistima poželeli srećan put , a policijska “fića” ispratila je Bečejce sa nadom da će “jugić” izdržati neverovatnih 20.000 kilometara.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top