All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

NIKOLA PREŽIVEO TRAGEDIJU U RUMUNSKOJ FABRICI: Kafa me spasla od auta smrti!

Bilo je kao na filmu! BMW je odjednom uleteo u dvorište fabrike i pokosio ljude na mestu na kojem je trebalo da sedim s koleginicama. Nisam se tu zatekao jer sam se zadržao – otišao sam da kupim kafu u kantini i to mi je spaslo život.

Ovako priča za Kurir Nikola Stojanović iz Srbije, radnik fabrike „Leoni“u rumunskom gradu Piteštiju, o nesreći u kojoj je poginula Nišlijka Irena Ilić, a povređene su Aleksandra Ranđelović i Branka Gligorijević.

Kamere snimile... Trenutak kada BMW velikom brzinom uleće među radnike iz SrbijeKamere snimile… Trenutak kada BMW velikom brzinom uleće među radnike iz Srbije

Družio se sa Irenom

Nikola, koji je radio na istoj liniji kao i njegove koleginice tokom obuke za rad u ovoj fabrici, prisetio se tragedije u četvrtak ujutru kad je Andrej Kristijan Karamelea uleteo kolima u dvorište, usmrtio Ilićevu i povredio još petoro ljudi.
– Ostao sam da kupim kafu na aparatu u kantini, a Irena i druge dve devojke su odmah izašle. Inače sam se družio s njima i radili smo na istoj liniji, pa smo uvek sedeli zajedno na pauzi u toj trpezariji u dvorištu. Sreća je što sam ostao da kupim kafu, da nisam, i ja bih poginuo – rekao je Nikola za Kurir.

On navodi da se Karamelea veoma brzo kretao i da je prilikom uletanja u dvorište preleteo zid visok pola metra.
– Radnici koji su sedeli pored i nisu bili povređeni skočili su na vozača i počeli da ga tuku. Ne verujem u zvaničnu izjavu da on nije dobio otkaz, jer se po fabrici pričalo drugačije. Sumnjam da je sve ovo uradio namerno – kaže naš sagovornik.

Srpkinje se oporavljaju

Nikola ističe da vozača BMW nije poznavao jer u fabrici radi nekoliko hiljada ljudi. Sa druge strane, istakao je da su kolege iz Rumunije bile veoma prijatne i fine prema radnicima koji su došli iz Srbije.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u četvrtak ujutru kad je Karamelea u pozajmljenom automobilu uleteo među radnike koji su bili na pauzi u trpezariji u dvorištu fabrike. Tom prilikom nastradala je Irena Ilić, a povređene su njene koleginice Aleksandra Ranđelović i Branka Gligorijević. Devojke su hospitalizovane u bolnici u Piteštiju, a u petak ih je obišao i srpski ambasador Branko Branković. Kako saznajemo, naše radnice uskoro će se vratiti u Srbiju.

Inače, prve informacije nakon udesa ukazivale su na to da je Karamelea tog jutra otpušten, a kasnije se pojavila informacija da je Rumun brzom vožnjom hteo da impresionira koleginice.
– Mladićevi majka i brat su doneli njegov ugovor o radu. U njemu se navodi da je on zaposlen na određeno vreme, do maja – preneli su rumunski mediji.

Sud u Piteštiju
ODREĐEN PRITVOR VOZAČU UBICI

Sud u Piteštiju odredio je zadržavanje do trideset dana Andreju Kristijanu Karamelei. Podsetimo, njemu se na teret stavlja ubistvo i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata, zbog nesreće u fabrici koju je izazvao. Mladić je navodno na saslušanju izjavio da nije imao nameru nikoga da povredi. Mediji su preneli i reči njegovog brata, koji je izjavio da je Andrej naleteo na pesak, zbog čega je izgubio kontrolu i uleteo u otvorenu trpezariju.

Dijaspora.news/Ekipa Kurira

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top