All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Neviđena sramota Grabar-Kitarović: Hrvatski mediji grme o bruci predsjednice Hrvatske

Sinoć je u HNK-u održana premijera baleta ‘Labuđe jezero’ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji svjetski poznatog plesača i koreografa Vladimira Malakhova, no večer neće ostati zapamćena po kvaliteti predstave, nego po, u civiliziranom svijetu nepojmljivoj, blamaži predsjednice Hrvatske koja je, ni s čime izazvana, odlučila pridružiti se ansamblu i autorskom timu na poklonu, izvještava portal Teatar.hr

Potpuno zbunjeni koreograf, koji je do dolaska Kolinde Grabar-Kitarović već bio spustio svoj buket na pod, ispred cijelog ansambla pokušao je spasiti stvar tako što je, nakon što mu je rečeno ko je gospođa, isti podigao s poda i uručio joj ga.

Vijest se ubrzo proširila kulturnim krugovima i društvenim mrežama, pa je tako na Facebooku glazbeni kritičar Branimir Pofuk ovaj predsjedničin potez ocijenio riječima ‘neupamćeno i nečuveno’. U nizu komentara pod objavu, na pitanje kako je reagirala publika, Pofuk je odgovorio ‘zbunjeno, kao i umjetnici na pozornici’.

Nije jasno zašto predsjednicu Hrvatske niko nije savjetovao da ne čini takav gaf, tim više što je ona ‘Labuđe jezero’ pratila iz lođe i trebala je uložiti priličan trud da se došeta do pozornice.

Inače, revna na društvenim mrežama, predsjednica svoje ‘baletno iskustvo’ za sada nije podijelila s pratiocima, ali je na stranici Ureda predsjednice objavljena vijest naslovljena ‘Vrhunska uvježbanost zagrebačkog baletnog ansambla uz bezvremensku ljepotu glazbe Petra Iljiča Čajkovskog pružili su nezaboravan umjetnički doživljaj’.

(Dijaspora.news/avaz ba)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top