All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NEČU DA IDEM: 70 odsto mladih u Crnoj Gori ŽELI DA IDE, moramo HITNO nešto uraditi!

Inicijativa mladih “nećudaidem”  sa žaljenjem konstatuje da su se naše tvrdnje o rastu procenta odlaska mladih iz Crne Gore obestinile. Ubrzani rast odlaska mladih, dodaju, ukazuje na pojavu ,,domino efekta,, o kojem smo više puta govorili i koji je karakterističan za Crnu Goru kao državu koja ima oko 600.000 stanovnika.

-Procenat od 70.3% mladih koji su se izjasnili da žele da napuste Crnu Goru govori i o trenutnoj društveno-ekonomskoj situaciji u državi. Nakon objave rezultata ovog istraživanja, mislimo da je svim akterima u društvu jasno da odlazak mladih postaje problem broj 1 u Crnoj Gori i traži hitnu reakciju cjelokupnog društva.

Osim programa koji planiramo da prezentujemo do kraja godine u kojem će se nalaziti inicijative koje bi popravile položaj mladih u društvu i samim tim smanjile težnju za odlaskom, radićemo na ostvarivanju društvenog koncezusa, makar kad je ovaj problem u pitanju, navodi inicjator inicijative “neću da idem” Vuk Vujisić.

-Pozivamo – kaže on – sve političke partije vlasti i opozicije kao i ostale političke i društvene aktere da prihvate odgovornost i da u svojim programima na listu prioriteta postave rešavanje ovog problema.

U narednom periodu predstavnici inicijative # nećudaidem će pokušati da uspostave dijalog sa svim društvenim akterima pogotovo organizacijama mladih u političkom životu Crne Gore kako bi zajedno postavili temelj društvenog koncezusa i na taj način pokazali da nam je ovaj problem prioritetan i da ćemo sve političke i ostale razlike staviti po strani kako bi poboljšali položaj mladih.

-Nadamo se da ćemo dobiti potvrdne odgovore i time kao društvo pokazati da nam je svima stalo do budućnosti Crne Gore, jer ako u naredne 2-3 godine drastično ne poboljšamo položaj mladih kroz stambenu, socijalnu i ekonomsku politiku, svim gradovima Crne Gore će zavladati bijela kuga i tada će biti kasno djelovati u tom pravcu, zaključuje pokretač inicijative Vuk Vujisić.

dijaspora.news/VP

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top