All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NAKON ROBIJE U AUSTRIJI, NASTAVIO ZLOČINE U SRBIJI: Pedofil se nagodio sa tužilaštvom, i evo koliko će robijati

Novopazarac Denis Turković (28), osumnjičen da je od prošlog ljeta nekoliko puta silovao maloljetnog dječaka (14) nagodio se danas sa Višim tužilaštvom i pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora, bez prava uslovnog otpusta.

Portparol Tužilaštva Asmir Mehović kaže da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog djela silovanje u produženom trajanju, da je nagodbu prihvatio Viši sud i da je ona postala pravosnažna.

– Osuđeni će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne – dodaje Mehović.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

O tome je obaveštena policija kojoj je dečak ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Zdravstveni pregled dječaka pokazao da govori istinu

Kako je “Blic” ranije pisao, Turković je 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime, odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo da radi kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima čiji predstavnici su nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Kako se radi o povratniku u izvršenju ovog krivičnog djela, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala, okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je D. T. silovao ili zlostavljao više mališana. Za to još uvijek nemaju dokaza.

Otpušten prošlog ljeta

U školi fudbala u kojoj je D.T. radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio zanat od njih. Otpustili su ga, kako su saopštili, početkom sezone kada su saznali za dešavanja u Austriji.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top