All for Joomla All for Webmasters
Pop kultura

NAJVEĆA TAJNA NEČISTE KRVI: Radmila Živković otkrila novinarima ko je bila ljubavnica BORE STANKOVIĆA!

Premijera predstave “Nečista krv” po tekstu Maje Todorović, koja je uradila dramatizaciju čuvenog dela Bore Stankovića i u režiji Milana Neškovića, zakazana je za petak na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Glavnu ulogu Sofke igraće mlada zvezda Jovana Stojiljković, a prvakinja ove kuće Radmila Živković prihvatila je da se pojavi u samo jednoj sceni, kao kupačica Simka.

– Igram devojku Bore Stankovića. Ona je bila njegov lični terapeut, naučila ga je pameti i nagovorila da napiše “Nečistu krv”, koju je posvetio ženama i tamo prikazao šta se njima dešava. Ubedila ga je raznim metodama (smeh) – otkrila je na konferenciji za medije Radmila.

FOTO: ARHIVA

Glumica kaže da je zaljubljena u Boru Stankovića, kao i njen lik.

– Bora je pisac iz budućnosti. Stiže nas posle toliko godina, a tek će njegovo delo biti još više aktuelno. Čudo sa ženama nikada se neće završiti. Zahvalna sam što imam i tako malu ulogu.

Jovana Stojiljković kao Sofka

JOVANA STOJILJKOVIĆ KAO SOFKAFOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Na sceni, Rada će pred venčanje okupati Sofku.
– Simka je Borina devojka i kupačica, a jedina je u komadu svesna i hrabra i sama može da vodi svoj život kako ona hoće u tom vremenu pakla. Iste stvari trpe žene i danas – priznala je Rada.

Stefan Kalezić sa rediteljem

STEFAN KALEZIĆ SA REDITELJEMFOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Prvakinja Drame nacionalnog teatra najviše se raduje što u predstavi dečaka, malog Tomču, tumači Stefan Kalezić.

– Stefan će biti veliki glumac. Narodno pozorište je kuća svih nas, a ne samo zaposlenih u njoj. Pozorište pripada svakom ko dobro radi svoj posao – iskrena je Živkovićeva.

Maja Todorović

MAJA TODOROVIĆFOTO: ANA PAUNKOVIĆ

U novoj “Nečistoj krvi” neće biti karakterističnog vranjskog dijalekta.

– Jezik je alat kojim moramo da se približavamo pozorišnoj publici. Imaćemo u tekstu tek obrise i detalje tog vranjskog izgovora da bi se osećalo prisustvo Bore Stankovića, ali ništa više od toga. Književnim jezikom na sceni privući ćemo mlađu publiku u Narodno pozorište, što je jedan od prioritetnih ciljeva nove uprave našeg najznačajnijeg nacionalnog teatra – rekla je Maja.

Direktorka Narodnog pozorišta u Beogradu otkrila je da za reprize “Nečiste krvi” već nema karata, a da nas sledeće od Stankovića očekuje opera “Koštana”, nakon više od pola veka.

Dijaspora.news/Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Ana Paunković

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top