All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

NADŽIVEO 25 LJUDI KOJI SU MU BILI NA “SAHRANI”, PA I LEKARA Kragujevčanin tvrdi da je pobedio rak pomoću DVA NAPITKA

Kada su Dragiši Milivojeviću 1995. godine lekari saopštili da ima rak grla i da mu je ostalo svega tri meseca života, niko nije mogao ni da nasluti kakav će epilog imati njegova dramatična životna priča.

Dragiša, rodom iz Jovanovca kod Kragujevca, poznatiji kao Drakče Konjar, odlučio je da sve preduzme ne bi li našao spas za sebe i odmah je otisao u beogradski Urgentni centar.

– Lekar, koji je rodom iz Kragujevca, tada mi je rekao: “Mogu da te spasem, ali moram da ti izvadim i grlo i glasne žice” – priča Dragiša za “Blic”, čiji se govor sada jasno čuje samo preko medicinskog aparata, koji se koristi za takve situacije.

Dragiša MilivojevićFOTO: NEBOJŠA RAUS / RAS SRBIJA
Dragiša Milivojević

Odmah posle operacije, ovaj hrabro čovek odlučuje da i dalje učestvuje na trkama konjskih zaprega. Odlučio je i da više ne pije vodu, već samo pivo i kozje mleko, a sada smatra da su mu te odluke spasle život. I dan-danas, kako kaže, radi “punom parom”.

Sada se priseća kako je izgledalo to kada je “pravio svoju sahranu” u legendarnoj kragujevačkoj kafani “Biblioteka kod Milutina”.

– Najviše smo voleli da se skupljamo u “Biblioteci” pa sam odlučio da svoj “ispraćaj” baš tu i napravim. Pozvao sam svoje drugare, njih dvadeset i petoro, i dok smo sedeli, jeli i pili, ja sam im ispričao koja me je muka spopala – kaže Drakče.

Danas, ne samo što je Drakče Konjar pobedio tu opaku bolest, već je posle 23 godine od tog događaja jedini preživeli od svih dvadeset i petoro tada prisutnih.

Umro je čak i od Drakčeta 15 godina mlađi doktor, koji mu je te daleke 1995. godine dijagnostifikovao rak i saopštio da ima još najviše tri meseca života.

(dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top