All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Modna revija koja je ODUŠEVILA i RASPLAKALA Banja Luku!

Modna revija žena sa invaliditetom i žena bez invaliditeta simboličnog naziva „Prepoznaj ženu u meni“ održana je večeras u Banjaluci, a pistom su prošetale novinarke, pesnikinje, političarke i glumice, sa jednom porukom – lepota i jednakost se kriju u različitosti.

Foto: Tanja Vukomanović / RAS Srbija

Muzej savremene umetnosti večeras je bio premali da primi sve Banjalučane koji su hteli pogledati reviju, pa su brojni ostali u hodniku. Na pisti u prepunom Muzeju žene sa invaliditetom i žene bez invaliditeta našle su se u ulogama manekenki i fotomodela sa ciljem da pokažu da lepota žene leži u njenoj jedinstvenosti. Svih 25 modela nosile su haljine butika „Anastasija“ .

Foto: Tanja Vukomanović / RAS Srbija

– Po uzoru na svetske metropole i mi smo odlučile da napravimo jednu ovakvu reviju. Modele su nosile žene sa invaliditetom, žene koje su slepe, slabovide, žene sa mišićnom distrofijom, žene u kolicima, štakama, kao i žene bez invaliditeta iz javnog života Banjaluke. Sve u cilju da pokažemo različitost i to da smo bez obzira na boju kose, konfekcijski broj ili izgled, sve srećne i zadovoljne. Presrećne smo i ponosne što je od jednom malog projekta nastao ovakav događaj – rekla je  doktorka Snježana Kutlešić Stević i jedna od organizatora.

Foto: Tanja Vukomanović / RAS Srbija

Ona je naglasila da žene sa invaliditetom nisu osobe sa posebnim potrebama, već sve imaju iste potrebe kao ostali.

Večerašnja revija bila je propraćena fotografijama Filipa Bijelića. Mladi banjalučki fotograf je napravio odlične fotografije u kojima su se ovi modeli odlično snašli, a tema je bila dvadesete godine.

Organizatori akcije su Udruženje žena sa invaliditetom „Nika“ na čelu sa Snježanom Kutlešić Stević, Tanjom Mandić Đokić, Tijanom Ćup i Verom Bošković.

Reviju je podržao i Muzejom savremene umetnosti Republike Srpske uz podršku pojedinaca, institucija i kompanija koje su odlučile da doniraju svoje vreme, energiju, volju i usluge i pokazati da se resursima zajednice i zajedničkim radom stvari u društvu mogu menjati na bolje.

Reviju je otvorio gradonačelnik Igor Radojičič i poručio da mu je drago što se Banjaluka upisala na mapu svetskih gradova koji organizuju ovakav tip događaja.

Događaju su prisustvali brojni gosti, predstavnici institucija i ustanova koji su na ovaj način podržati akciju kojom se želi usmeriti pažnja i uticati na promenu stavova javnosti o ženama sa invaliditetom.

Revija je organizovana s ciljem da se pošalje poruka o toleranciji različitosti i tako postepeno promeni percepciju o ženama sa invaliditetom.

Dijaspora,news Izvor blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top