All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Mladu mamu iz Jagodine je porodila komšinica u kući: Bila je majka nekoliko minuta, a onda joj je oduzeto to pravo

– Oni nemaju uslova za tu decu. Jako žalosno – rekla je Mira Ristić, koja je porodila majku.

Centar za socijalni rad u Jagodini odlučio je da bebu koja je pre tri dana rođena u kući u selu Topola kod Jagodine, kada se majka porodila sama a komšinica uspela da preseče pupčanu vrpcu i zbrine bebu do dolaska hitne pomoći, bude data u hraniteljsku porodicu. I starije dete ove mlade majke je u hraniteljskoj porodici.

– Radi se o majci koja, prema proceni Centra za socijalni rad, ne može da brine o detetu, kao što je to bio slučaj sa prvim detetom. Ona živi sama, stara je oko 20 godina, a dečaka koji ima tri godine već smo dali kod hranitelja. Majka i beba su trenutno u jagodinskom porodilištu – kaže direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, Biserka Jakovljević za portal Infocentrala.

Majka i njena tek rođena bebab dospele su u javnost prošlog petka kada su lekari i medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja objavili na društvenoj mreži Fejsbuk fotografiju sa tek rođenom devojčicom kao zanimljivost pošto je rođena u kući.

Žena koja se slučajno našla u selu i baka petoro unučadi Mira Ristić presekla je vrpcu, ugrejala i zbrinula bebu do dolaska saniteta Hitne pomoći.

– Jako volim medicinu, uvek sam mnogo čitala, ali i u novinama često pročitam kako je neko porodio ženu, taksista, vozač autobusa, neki slučajni prolaznik koji se našao u tom trenutku. Nije to ne znam šta. To je nekako stvar opšte kulture, ta vrsta informisanosti, ali pre svega humanosti i ljudske empatije. Bilo mi je žao deteta, kada sam je uvila u prsluk, nosila sam je i ljuškala dok nije stigla Hitna pomoć. Trudnicu nisam dirala. Prelepa je devojčica, divna beba, ne znam šta će biti s njom s obzirom da je jedna beba iz te porodice data na usvajanje. Oni nemaju uslova za tu decu. Jako žalosno – rekla je Mira Ristić.

 

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top