All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Mladoženja nosio odelo od najlon kesa, a mlada venčanicu od otpadne hartije. Umesto poklona, dobili su đubre (FOTO) (VIDEO)

Na gradskom trgu u Tetovu održana je nesvakidašnja svadba. Mladoženja je bio obučen u crno odelo “sašiveno” od najlon kesa za đubre i sa kravatom izvađenom iz kontejnera, a nevesta u “elegantnoj” beloj venčanici od otpadne hartije.

– Ja sam obučena u đubre koje smo skupili. Ideja ove Đubređijske svadbe je da apelujemo na ljude da više troše energiju na očuvanje životne sredine, nego na primer, za organizovanje svadbi gde se troši puno vremena i energije – rekla je mlada iz Nemačke.

I mladoženja je, veli, “materijal” za njegovo odelo pokupio iz kontejnera.

Mladoženja u kesama, mlada u hartiji dobijali su smeće za poklon Foto: sdk

A gosti, umesto poklona i koverata sa novcem, mladencima su poklanjali vreće pune đubreta koje su predhodno skupili sa više lokacija u gradu.

Nije izostalo ni čašćenje muzičara, ali ne sa parama, već sa maskama za lice da bi se zaštitili od smrada.

Mladoženja je svoju kravatu izvukao iz smeća Printskin: TV Telma

Ovaj performans ekološkog društva iz Tetova organizovan je da bi se gradskim ocima poslala poruka da pod hitno moraju nešto preduzeti jer se grad guši u smeću.

 Gosti koji su došli na svadbu mladencima su doneli najbolje poklone koje su mogli naći za nepun sat vremena. Kao što vidite, dobili su gomilu poklona od onoga čega najviše ima u Tetovu, smeća. Ovo je dokaz da ga u gradu ima previše, a cilj je da utičemo na eko svest ljudi – izjavio je organizator Đubređijske svadbe, Bujar Ljuma.

Nesvakidašnjoj svadbi u centru grada prisustvovali su i predstavnici Javnog komunanog preduzeća iz Tetova.

Pogledajte video:

– I mi podržavamo ovu akciju ekologista. Ona bi češće trebala da se održava, a ne samo jednom godišnje. Mi iz komunalnog preduzeća smo na terenu svakog dana i u tri smene čistimo đubre, ali i građani treba da vode računa o čistoći svoga grada – izjavio je Dželal Ceka, direktor tetovskog komunalca.

Đubređijska svadba je protekla u veseloj i pomalo smrdljivoj atmosferi, a nakon završetka ceremonije, umesto mladenaca, njihove “poklone” su pokupili komunakci i odneli ih tamo gde im je i mesto, u kontejnere.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top