All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

MISTERIOZNO HAPŠENJE U JUŽNOJ AMERICI Srpski milijarder uhapšen zbog kokaina u Brazilu, na svom Instagramu objavio sliku iz Majamija

Srpski milijarder Dragan Ilić uhapšen je u Brazilu zbog sumnje da se bavi trgovinom kokaina, saznaje “Blic” od izvora iz srpskog pravosuđa. Međutim, nakon objavljivanja ove informacije, na instagram profilu koji navodno pripada uhapšenom Iliću pojavila se njegova slika u čijem se opisu tvrdi da nije uhapšen.

U pomenutom opisu još se navodi da se Ilić nalazi u Majamiju na odmoru sa porodicom, kao i da nema nikakve veze sa “kontekstom u koji je doveden”.

Dragan Ilić FOTO: SCREENSHOT
Dragan Ilić

Istovremeno, prema navodima našeg izvora, informaciju da je Ilić priveden dobilo je i tužilaštvo jedne evropske zemlje koje je sarađivalo u ovoj akciji, a koju je sprovela američka Agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA). Međutim, za sada nema zvaničnih informacija o ovom slučaju.

Podsetimo, Ilić je inače i ranije hapšen zbog trgovine kokainom i pranja novca, pa je 2006. godine u Argentini završio u zatvoru i to taman posle venčanja sa jednom od venecuelanskih misica.

Ilić je tada luksuznom svadbom u jednom od najpoznatijih hotela u Buenos Ajresu, na kojoj su pevali Ceca Ražnatović, Mira Škorić i Aca Lukas, prekršio pravila kućnog pritvora koji je uspeo da izdejstvuje posle skoro dve godine provedenih u zatvoru u kome se našao zbog optužbe da je član međunarodnog narko-kartela.

Ilić je uhapšen u aprilu 2004. godine u akciji ‘beli vinogradi’ kada je argentinska policija zaplenila pošiljku vinskih boca namenjenih evropskom tržištu u kojima je nađen 171 kilogram čistog kokaina.

Osim Ilića, tada je uhapšen i Srbin Dragan Tršić, kao i dvanaest pripadnika međunarodnog narko-kartela, među kojima i Filip Dragić, engleski državljanin.

Nišlija narko-bos

Ilić je, kako saznaje ‘Blic’, rođen 1970. godine u Nišu i poznat je pod nadimkom Toni. Iz Niša je sa devetnaest godina otišao u Holandiju, odakle se 2002. godine uputio ka Argentini.

Za njegovo ime u srpskoj javnosti prvi put se čulo tek te 2006. godine, kada su po novinama osvanule fotografije sa njegove svadbe.

Tada se samo kroz priču provlačilo da je on kum Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Iako Ilić nije poznat našoj policiji, srpska policija ima veliki broj podataka o njegovim kriminalnim aktivnostima u svetu.

U Argentini se pojavio 2002. godine, otprilike u isto vreme kada je Joca Amsterdam pao u ruke bugarske policije. U Buenos Ajresu se družio sa Tršićem, inače Beograđaninom, poznatim po nadimku Niko. Njih dvojica su najpre otvorili dva kazina u Dominikanskoj Republici, zatim restoran u elitnom delu Buenos Ajresa, ekskluzivnu zlataru i restoran u kome su im ortaci bili britanski državljani, Nikolas Bruer i Filip Dragić.

Dvojicu Engleza argentinski sud optužio je za organizaciju šverca kokaina, dok je zadatak Ilića i Tršića bio da kroz svoje radnje operu narko-zaradu. Pošiljka od 171 kilograma kokaina, kako saznaje ‘Blic’, bila je namenjena narko-tržištu Španije a sumnja se da ova organizacija stoji i iza slučaja poznatog kao ‘Operacija jednakost’ u Velikoj Britaniji, kada je policija zaplenila velike količine kokaina u vinu koje je stiglo iz Argentine.

Ilić i Tršić se dovode u vezu sa još nekoliko slučajeva trgovine drogom u Španiji, Velikoj Britaniji i Holandiji, ali za to nije bilo dokaza, zbog čega su obojica iz zatvora pušteni na režim kućnog pritvora.

Ilić je tada dobio i dozvolu za skromno crkveno venčanje, ali je svadbom teškom 400.000 evra, kojoj je prisustvovalo 200 zvanica, iziritirao sudiju koji je dva dana kasnije naredio njegovo ponovno hapšenje.

O svadbarskoj treski srpskog milijardera, umešanog u kokainsku aferu, izveštavale su argentinska televizija i glavni dnevni listovi pa je slučaj dospeo do američke Agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA) koja je uložila protest.

Sudija je Ilića tada vratio u zatvor.

(dijaspora.news/blic.rs)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top