All for Joomla All for Webmasters
Biznis

MILIONSKA TUŽBA Zbog ovoga MARKO JARIĆ i njegova sestra TUŽE saradnika

Proslavljeni košarkaš Marko Jarić i njegova sestra Tamara tužili su saradnika V.J., za zloupotrebu poverenja, saznaje “Blic”. Osnovanost ovih prijava trenutno razmatra Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

 Marko Jarić je najpre u svoje i u ime firme “Glob Metropoliten DOO” podneo prijavu protiv saradnika V. J., kao i protiv N. J. i A. B. i M. M. kojom ih tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica. Ovu prijavu je, posle sprovedenih dokaznih radnji, tužilaštvo odbacilo kao neosnovanu.

– Prijava je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti – rekli su u Tužilaštvu.

Međutim, tužilaštvo razmatra još dve prijave koji su ponaosob podneli Marko i Tamara Jarić, a kojom saradnika V. J. terete za zloupotrebu poverenja.

– Ovim prijavama, Marko i Tamara terete osumnjičenog da je podizao novac na njihovu štetu. U slučaju obe prijave se trenutno preduzimaju dokazne radnje – kažu u Tužilaštvu, što znači da će tužilaštvo tek odlučiti da li su ove dve prijave osnovane ili ne.

Ni Marko ni njegova sestra Tamara se nijednom nisu javno oglašavali o podnetim prijavama, niti o šteti koju su im neneli saradnici.

Prvu prijavu, Jarić je podneo u oktobru, kada je hitno doputovao iz Majamija u Beograd kako bi se suočio sa saradnikom i podneo prijave protiv njega. On je tada u dva navrata davao izjavu u Prvom osnovnom tužilaštvu, a saslušan je i “osumnjičeni” saradnik, koji je tvrdio da je sav novac koji je podizao, isključivo ulagao i to na način na koji se dogovarao sa Jarićem.

Budući da su detalji prijave ostali “tajna” do sada, u javnosti još nije poznat pun identitet “osumnjičenog”, na koji način je sarađivao sa Jarićem, kao ni za šta ga konkretno Jarići terete.

Prema ranijem pisanju medija o Jarićevim poslovima i investicijama u Beogradu, prijave bi mogle da se odnose na gradnju stambene zgrade u Beogradu u Ulici Dositejeva na mestu nekadašnje Ambasade Indije, gde je Jarić trebalo da podigne petospratnicu. Jarić je pokušavao da dobije i prostor za gradnju na Kosančićevom vencu u Beogradu. “Blic” je u septembru pisao da je Jarić na tom mestu trebalo da gradi Gradsku galeriju kako bi zauzvrat dobio da na istoj parceli zida poslovni prostor od 1.500 kvadrata. Tadašnja direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Nela Mićović, za koju se pričalo da pokušava da obezbedi ovaj posao Jariću, oštro je demantovala ova saznanja “Blica”.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top