All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Mesec dana je svakoga dana pio POLA LITRE PIVA – a onda je posetio lekara i ostao u ŠOKU

Samo jedno pivo dnevno bilo je dovoljno da mu se ceo život okrene naopačke

Alkohol i cigarete nikad nikome nisu doneli ništa dobro, ali ponekada smo u prilici da čujemo kako pivo još nikoga nije ubilo.

Kako bi proverio da li su ti navodi tačni – ili je pivo samo još jedno zlo u nizu poroka, urednik sajta Bright Side odlučio je da sprovede jedan hrabar eksperiment.

Mesec dana će svakoga dana popiti po pola litra piva.

Kako bi rezultati bili što verodostojniji, pre početka eksperimenta posetio je doktora kako bi proverio svoje zdravstveno stanje.

Početak eksperimenta

Već prve nedelje počeo je da oseća redovne glavobolje, lice mu je oteklo i dobio je podočnjake.

Sledeće nedelje je primetio kako mu se poremetio ritam spavanja – trebalo mu je oko 40 minuta da zaspi i teško se budio ujutro, zbog čega je nekoliko puta i zakasnio na posao.

Tokom treće nedelje eksperimenta, kolege su počele da primećuju da je postao nervozniji. Teško se koncentrisao i znao je da samo bulji u ekran kompjutera.

Ističe kako je pre znao da radi po četiri sata bez pauze, a sada je stalno gledao na sat i jedva čekao kraj radnog vremena.

Kraj eksperimenta

Poslednje nedelje primetio da više nema snage za trčanje, što mu je pre bila dnevna rutina. Kada bi se i naterao na to, izdržao bi skoro duplo manje vremena i prešao upola manje kilometara nego ranije. Zapravo, obično bi tokom meseca išao na trčanje 14 – 16 puta, a tokom pivskog eksperimenta to je učinio svega 5 ili 6.

Najviše ga je iznenadilo to što se vidno udebljao, posebno u području trbuha.

Kada je završio svoj eksperiment, ponovo je posetio lekara kako bi uporedio nove rezultate sa onima od pre mesec dana.

Ispostavilo se da su otečeno lice i kratkoća daha rezultat prelivanja krvnih sudova, pivski stomak nastao je zbog lošeg rada endokrinog sistema, dok je nesanica upućivala na probleme s bubrezima.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top