All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MEDOJEVIĆ PORUČUJE: Crna Gora treba da povuče priznanje Kosova i protera njihovog ambasadora!

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević je posetu ministra spoljnih poslova Kosova Badžeta Pacolija Crnoj Gori, nazvao velikim poniženjem, jer je Crna Gora priznala granice i državu Kosovo, iako nije član UN, a država Kosovo nije priznala njihove granice. Dodao je da albansko pitanje u Crnoj Gori državi otvoreno.

Lider PZP je rekao i da su u Crnoj Gori prisustvovali državnom poniženju od strane ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija koji je poručio da demarkacija između dve države sada nije moguća.

Crna Gora već dve godine čeka da kosovski parlament ratifikuje Sporazum o razgraničenju.

“Nije slučajno jedan saziv kosovskog parlamenta, pa sada drugi saziv kosovskog parlamenta odbio da prizna državu Crnu Goru i granice sa Crnom Gorom. Ne postoji nijedan lider Albanaca u Crnoj Gori koji smatra da je teritorija Crne Gore nedodirljiva, nepovrediva i dan danas ne postoji nijedan lider albanskog naroda, partije albanskog naroda, koje su u vlasti, koje su u opoziciji, koji tvrdi da nema nikakvih afiniteta niti ambicija prema delovima crnogorske teritorije”, kazao je lider PZP.

Medojević je poručio da bi posle incidenta Crna Gora trebalo da povuče priznanje Kosova, kao i ambasadora iz Prištine, a da bi ambasador Kosova u Crnoj Gori trebalo da postane persona non grata, sa rokom od 24 časa da napusti zemlju.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top