All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

MASOVNO ODRICANJE OD AMERIČKOG DRŽAVLJANSTVA Rekordan broj prošle godine, a od kada je Tramp predsednik cifra se duplirala

U prošloj, 2016. godini rekordan broj ljudi odrekao se američkog državljanstva – prema zvaničnim podacima na ovaj korak odlučilo se njih 5.411 što je za 26 odsto više u odnosu na 2015. godinu kada je istu stvar učinilo 4.279 osoba.

Više od 2.300 osoba odreklo se američkog državljanstva samo u poslednjem kvartalu, tokom kojeg je Donald Tramp izabran za predsednika zemlje. Ova brojka je skoro duplo u odnosu na isti period 2015. godine.

Ipak, stručnjaci poput advokata za poreze Andrev Mičelija, koji prati podatke o iseljenicima, kaže da je poreska politika jedan od razloga koja dovodi do ovoga.

Printskrin: YouTube/Mr. Waka

Printskrin: YouTube/Mr. Waka

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, između ostalih, je na listi onih koji su se odrekli američkog državljanstva. Prema pisanju Gardiana, Džonson, koji je tvrdio da odustaje od dvojnog državljanstva zbog patriotizma, javno je govorio protiv poreske politike, nazivajući je “apsolutno nečuvenom.”

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top