All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAROVIĆ POKUŠAVA DA DOBIJE AZIL U NEMAČKOJ: Osuđeni šef kriminalne grupe želi da izigra pravosuđe!

Svetozar Marović pokušava da dobije azil u Njemačkoj, saznaju Vijesti iz pouzdanih izvora. Branilac nekadašnjeg državnika i visokog funkcionera DPS-a, advokat Zdravko Begović nije ni potvrdio ni demantovao tu informaciju.

On, međutim, tvrdi da o tome nikada nije razgovarao sa svojim klijentom.

“Imamo urednu komunikaciju, ali to nikad od njega nisam čuo, niti je bilo pomena o traženju državljanstva od bilo koje države”, rekao je Begović.

Dobro obavešteni izvor Vijesti, ipak, tvrdi da osuđeni šef budvanske kriminalne grupe pokušava da izigra crnogorsko pravosuđe i da navodnim lečenjem u Srbiji samo kupuje vreme.

“Podaci iz bezbednosnog sektora ukazuju da pokušava da dobije politički azil. U prilog tome ide i činjenica da nije platio dve novčane kazne od po 50.000 evra, zbog čega će mu zatvorska biti uvećana za godinu”, kazao je sagovornik Vijesti.

Iz Višeg suda potvrdili su da je Budvaninu istekao rok za uplatu 100.000 evra po presudi, pa će novčana biti zamenjena zatvorskom kaznom.

Osuđeni šef budvanske kriminalne grupe u spuški zatvor trebalo je da se javi 23. decembra prošle godine, ali je kotorski Osnovni sud uvažio njegovu molbu za tromesečnim odlaganjem. Isti zahtev od nekadašnjeg predsednika državne zajednice Srbije i Crne Gore dobili su krajem marta. Predsednik tog suda Branko Vučković kazao je da taj predmet razmatraju.

Advokat Begović tvrdi da će njegov branjenik otići iza rešetaka ako molba bude odbijena.

“Ako sud u Kotoru ne prihvati molbu, on će doći na izdržavanje kazne”, rekao je Vijestima.

Svetozar Marović nedavno je trebalo da svedoči u jednom postupku u podgoričkom Osnovnom sudu, a veštakinja medicinske struke dr Dragana Čukić tada je obznanila da on nije toliko bolestan da ne može doći u sudnicu.

U njenom nalazu od sredine januara, piše da nijedno od Marovićevih oboljenja ne zahteva višemesečno bolničko lečenje i da je uz odgovarajuću terapiju sposoban da iznese iskaz u postupku.

Marović se sa tužiocima nagodio oko zatvorske i novčane kazne, nakon što je priznao da je rukovodio kriminalnom grupom koja je budžet Budve oštetila za više desetina miliona evra.

Na osnovu dva sporazuma, osuđen je na tri godine i 10 meseci zatvora, 100.000 evra novčane kazne, plaćanje sudskih troškova i da državi vrati preko milion evra.

I Marovićev sin Miloš robiju pokušava da izbegne begom iz crnogorskog državljanstva. Iako je u jednu od spuških ćelija trebalo da se useli pre pola godine, mlađi Marović odlagao je tu obavezu dok nije dobio srpsko državljanstvo.

Prema nepotvrđenim informacijama, u toj državi pokušava da izdrži kaznu u kućnom zatvoru. Zbog učešća u nezakonitoj kupoprodaji zemlje na Jazu osuđen je na godinu zatvora.

(Dijaspora.news/Vijesti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top