All for Joomla All for Webmasters
Srbija

MALO LI JE NA OVU SKUPOĆU: Divlji taksista izvozao stranog turistu za 20.000 dinara?! BRUKA

BEOGRAD – Kontrole su rigorozne, kazne drakonske, ali divlji taksisti se u Beogradu, čini se, ničega ne boje. Sve češće uzurpiraju stajališta na Trgu Republike i kod Kalemegdana i uzimaju putnike legalnim prevoznicima…

Poslednji slučaj koji je zabeležen jeste da je jedan taksista naplatio turistima vožnju od Slavije do Beton hale oko 12.000 dinara, a vožnja po gradu je koštala 20.000 dinara.

FOTO: AP/ILUSTRACIJA

Miloš Dimitrijević iz Komunalne policije za TV Prva kaže da se redovno ide u kontrole, ali da su taksisti u pokretu pa je teško pronaći i kazniti ih. Na pitanje kako razlikovati “divlje” taksiste kada većina ima oznaku “TX”, Dimitrijević objašnjava:

“Ko ima oznaku “TX” ima svu potrebnu dokumentaciju, a dešava se da neko ko ima “TX” ima taksi vozilo drugih gradova i opština pa automatski nisu regularni. Ne možemo ih nazvati “divljaci” jer takvi nemaju nikakvu dozvolu ni papir”, kaže Dimitrijević.

FOTO: REUTERS/ILUSTRACIJA

On je rekao da Komunalna policija dobija dosta prijava.

“Stranci se žale. Kritične tačke su aerodrom – prvi kontakt sa Beogradom, centar grada, atraktivne lokacije za izlazak, splavovi, Sava, Dunav, Trg Republike…”, kaže on i ističe da su na terenu 24 sata, naročito vikendom u noćnim satima.

 

“Kontrole su stalne, naše je da zateknemo taksi vozilo i da vidimo kakvu dokumentaciju imaju i obavestimo saobraćajnu inspekciju. Vikendom zajedničke su akcije sa saobraćajnom policijom i inspekcijom gde se trudimo da suzbijemo nelegalni taksi prevoz u Beogradu”, rekao je Dimitrijević.

 

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top