All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Makedonac osuđen na DOŽIVOTNU pa našao način da zapoćne BIZNIS U ZATVORU!?

Zatvorenik koji izdržava doživotnu kaznu u najvećoj kazneno-popravnoj ustanovi u Makedoniji, „Idrizovu“ u Skoplju, započeo je biznis iza rešetaka. On je, navodno uz dozvolu direktora zatvora Živka Pejkovskog, pre nekoliko meseci kupio mašinu za pranje veša, pa je ostalim zatvorenicima počeo da naplaćuje tu uslugu.

Jedan od zatvorenika, koji nije hteo da plaća pranje veša, obavestio je preko svoje rodbine redakciju skopskog „Fokusa“ da ih ta usluga u zatvoru košta od 150 do 200 denara.

Direktor „Idrizova“, Živko Pejkovski tvrdi da ni jednom zatvoreniku nije dao dozvolu da kupi mašinu za pranje veša, jer zatvor ima svoju perionicu.

– Do medija stižu mnoge informacije iz zatvora, ali veći deo nije tačan. Nikome nisam dozvolio da kupi mašinu za pranje veša, a u zatvorenom delu o kome je reč postoji centralna perionica, kupljena pre više od 20 godina, i tamo se pere veš. U njoj rade osuđenici, pa i pomenuta osoba. Istražićemo da li je u pitanju reketiranje ostalih zatvorenika – izjavio je direktor Pejkovski.

U zatvorenom delu „Idrizova“ smešteno je 670 zatvorenika koji koriste jednu centralnu perionicu. Takođe postoji i red za pranje veša.

(D.J.)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top