All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAJKE poručile STUDENTI, probudite se i PODRŽITE NAS

Predsjednica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece Željka Savković, pozvala je predstavnike svih partija, nevladin sektor, sindikate, studente, građane, prosvjetne i zdravstvene radnike da im se pridruže danas u 18 časova

Majkama koje već 20 dana protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore pridružilo se više desetina građana iz Nikšića.

Majke iz Nikšića sa porodicama prethodno su od 12 do 12.20 časova blokirale saobraćajnicu Cetinjskog i Nikšićkog puta.

Zatim su, zajedno sa stotinak građana, krenule ka Skupštini i oko 13 se pridružile majkama ispred Skupštine koje protestuju već nekoliko nedjelja.

Predsjednica Koordinacionog odbora majki sa troje i više djece Željka Savković je pozdravljajući njihov dolazak kazala da je danas ponosna što je rođena u Nikšiću.

“Čitava Crna Gora da dođe danas u 18 časova da nas podrži jer se borimo za budućnost naše djece Pozivam studente posebno. Probudite se. Čekaju vas majke. One se bore za vašu budućnost”, rekla je Savković.

Ona je kazala da majke pokazuju da mirno i dostojanstveno “može da se smijeni vlast”.

“Nećemo im dozvoliti da nas bune što pričaju da pravimo urnebesne proteste. Mi ovdje nećemo nikoga da bijemo. Hvala policiji što ima povjerenja u nas. Samo tražimo da se povuče odluka o smanjenju naknada i majke će mirno otići kući. Poizivam sve da nam se pridruže u 18 časova”, rekla je Savković.

Ona je najavila da ukoliko zahtjev majki ne bude uslišen da će radikalizovati proteste.

Nekoliko desetina žena 20 dana protestuju ispred Skupštine Crne Gore zbog izmjena Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, a od utorka je jedan dio njih počeo je da štrajkuje glađu.

(Dijaspora.news/vijest.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top