All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAJKE CRNE GORE SPREMAJU RADIKALNIJI PROTEST I PORUČUJU: Branimo naše osnovno pravo!

Sporadičnom šetnjom Bulevarom svetog Petra Cetinjskog, majke, korisnice naknada za troje i više dece, provele su 11. dan ispred Skupštine Crne Gore.

Upornost i očekivanje, kako kažu, nije izazvalo odgovor nadležnih, pa pripremaju radikalizaciju protesta. Šta to tačno znači, saopštiće u u 14 sati, sa bine preko puta parlamenta.

“Pozivam javnost Crne Gore da se probudi, nadamo se i verujemo da će ovo naše zadnje obraćanje dozvati institucije Crne Gore pameti i da će pokušati da se obrate majkama, da stupe u kontakt sa majkama, i da daju neku šansu da ovo izađe na dobro”, rekla je predsednica koordinacionog odbora majki Željka Savković.

Istovremeno, ponavljaju poziv svim majkama, korisnicama naknada, da im se pridruže.

“Apelujem na njih da se probude i da shvate da ne može niko da stoji iza njih i odbrani ono njihovo ustavno pravo, koje im je zakonom omogućeno. Molimo i svakog građanina Crne Gore da ima sluha, jer ovo što ovde stojimo niti je hir, niti smo ovde došli iz zadovoljstva, došli smo zato što nam je ugroženo životno pravo, zato što branimo naše cente, ne milione”, kazala je Savković.

Na poruku iz Ministarstva finansija da bi svima, pa i korisnicama naknada, bilo u interesu da prihvate umanjenja tih iznosa, nemaju poseban komentar.

“Ako je došlo do toga da se od naših bednih naknada uzimaju pare da bi se nešto spasavalo onda stvarno ostajem bez reči i bez teksta”

Majke danonoćno protestuju ispred Skupštine od 2. marta jer su njihove naknade, u sklopu Vladinih mera štednje, umanjene sa 336 na 264 i sa 192 na 144 evra.

(Dijaspora.news/Vijesti.me)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top