All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

MAJKE CRNE GORE PREKINULE PROTEST: Nećemo da ugrozimo nijedan život, ali VRAĆAMO se za 15 dana

Majke korisnice naknada za troje i više dece odlučile su da prekinu protest ispred Skupštine Crne Gore, ali će ponovo početi da protestuju za 15 dana.

Kako je rekla koordinatorka organizacionog odbora Željka Savković, protesti će se održavati periodično.

“Na prvom sledećem protestu ću se pojaviti i kao majka i kao potpredsednica Radničke partije. Na protestima očekujemo članove partija i iz vlasti i iz opozicije, sve one koji misle da su Crnoj Gori potrebne promene”, kazala je Savković.

Savković je kazala i da joj ne pada na pamet da odustane od svoje namere niti od nadaknada majki.

“Nećemo prestati sa protestima. Noćas ćemo ih završiti, kako bi se majke odmorile. Ovo je bila velika borba i ne želimo da ugrozimo nijedan život naših majki”, navela je Savković.

Majke su od 2. marta svakodnevno protestovale u Podgorici, tražeći ukidanje zakona o smanjenju doživotnih naknada majkama troje i više dece, sa 25 godina staža odnosno 15 godina godina prijavljivanja na ZZZ Crne Gore.

Ustavni sud doneo je odluku da su Izmene i dopune Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti, kojima su umanjene naknade majkama, u skladu su sa Ustavom.

Izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dečjoj zaštiti, majkama su naknade smanjene sa 336 na 264, odnosno sa 192 na 144 evra.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top