All for Joomla All for Webmasters
Magazin

LJUBAV I PROFESIJA Piloti najčešće ožene PROFESORKE, a ovako prolaze frizerke!

Istraživanje u kome je učestvovalo 3 i po miliona američkih domaćinstava, pokazalo je da se poslom kojim se vi bavite verovatno bavi i vaša srodna duša.

Agencija je objavila listu zanimanja u okviru kojih ima najviše parova, ali i one u kojima ih je najmanje. Onih koji su se ‘zaljubili na poslu’ najviše je u prosveti, kuhinji, na farmi ili u bolnici, a najmanje ih je u vojsci.

Istraživanje pokazuje da se osnovnoškolski i srednjoškolski nastavnici i profesori najčešće venčaju sa svojim koleginicama iz zbornice. Zanimljivo je i da se piloti često venčaju s profesorkama. Ipak, prvi izbor su im njihove saputnice – stjuardese. Stjardesama, međutim, piloti nisu na prvom mestu – najpoželjnije neženje za njih su menadžeri.

 

Životnog saputnika u svojoj struci najčešće nalaze i ugostiteljski radnici. Šefice kuhinja i glavne kuvarice venčavaju se pretežno s kolegama šefovima i glavnim kuharima, a oni najčešće s konobaricama. Konobarima su supruge, osim koleginica iz šanka, sobarice i kućne pomoćnice.

Parova ima i u bolnicama. Lekarke su najčešće u braku s lekarima, dok oni za životne saputnice često imaju i medicinske sestre. Medicinske sestre, osim s lekarima i hirurzima, najčešće u brak stupaju i s menadžerima.

 

Menadžeri se izgleda nalaze na vrhu liste najpoželjnijih muškaraca jer je istraživanje pokazalo da su najbolji izbor i sekretaricama i drugim administrativnim radnicama.  Muškarcima su, međutim, najpoželjnije profesorke. Osim što su na prvom mestu svojim kolegama iz škola, a na drugom pilotima, s njima se često skrase umetnici, inženjeri, marketinški menadžeri, policajci, direktori kompanija i farmeri.

Evo i ostalih najčešćih bračnih parova s obzirom na zanimanja supružnika:

Stručnjaci za finansije – učiteljice

Stručnjakinje za finansije – menadžeri i trgovci

Farmerke – farmeri, laboratorijski tehničari

Policajci – administrativne radnice

Policajke – profesori

Muzičarke – muzičari, dizajneri

Građevinski radnici – kućne pomoćnice

IT menadžeri – učiteljice

Ljubav i zanimanje najčešće spajaju glumci, advokati, psiholozi i vozači kamiona, a najviše odvajaju vojni službenici. Vojnikinje sreću najčešće pronalaze s računarskim tehničarima, a vojnici s frizerkama.

24sata

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top