All for Joomla All for Webmasters
Sport

“Lakost” napušta Novaka ako ispadne iz Top 10? Francuski brend ostavio i poruku za Srbina posle Vimbldona!

Đoković je sa poznatim sportskim brendom potpisao ugovor pred početak Rolan Garosa

U iščekivanju odluke Novaka Đokovića o tome kako će da sanira povredu lakta desne ruke zbog koje je predao meč četvrtfinala Vimbldona, uveliko se spekuliše šta su posledice eventualne duže pauze četvrtog tenisera sveta.

Ukoliko se srpski teniser odluči za varijantu da do kraja godine ne učestvuje na turnirima, vrlo je izvesno da će ispasti iz društva Top 10 tenisera, a to bi povuklo i promenu u saradnji sa brendom “Lakost”.

Novak je sa poznatim francuskim brendom potpisao ugovor pred početak Rolan Garosa, a njegovo odsustvo sa terena moglo bi da rezultira promenama u isplaćivanju, pa čak i raskidu ugovora.

– Pauza do kraja godine značilo bi ujedno da Novak ispada iz Top 10, a to bi onda sigurno uticalo na njegov ugovor. Kad se takvi ugovori sastavljaju, sponzor debelo vodi računa šta potpisuje sa sportistom. Novac koji je Novak dobio vezan je za njegov rang, broj turnira koji odigra godišnje… Svako odstupanje od toga može da dovede do znatnog smanjenja para koje se odvajaju za Đokovića, a i do raskida ugovora. “Lakost” je veliki brend i neće dugo trpeti Novakovo odsustvo, posebno na početku saradnje – reči su nekoliko izvora “Informera” specijalizovanih za sponzorske ugovore.

Ukoliko se ne vrati u vrh u dogledno vreme, takođe je moguć kraj saradnje.

– Brend može da se čeka sportistu od šest meseci do godinu dana za povratak na teren ili u vrh, zavisi od dogovora. Oporavio se ili ne, Đoković će u nekom trenutku morati bar da se pojavi na nekom turniru, makar ispao u prvom kolu, ako bi da sačuva ugovor – poručuju izvori.

Ono što je svakako najvažnije jeste da će Đoković doneti odluku koja je odgovorna, za njega i njegove saradnike, među kojima su naravno i sponzori, za koje je i pre isticao da ima veliku odgovornost. Naravno, ne veću od one koje ima prema sebi…

Kada je Đoković završio učešće na Vimbldonu, “Lakost” je na Tviteru poslao poruku:

– Oporavi se brzo Novače, želimo ti da brzo ozdraviš!

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top