All for Joomla All for Webmasters
Magazin

KUPANJE NA BOGOJAVLJENJE Evo koliko Rusa će skočiti u ZALEĐENU vodu na debelom minusu!

Šef Odseka za informacije i resursnu podršku Uprave bezbednosti ljudi na vodenim objektima Anatolij Koval izjavio je da se ovogodišnje tradicionalno kupanje na Bogojavljanje u Rusiji održava u vreme radnih dana, a očekuje se da u njemu učestvuje više od 1,5 miliona građana.

– Očekujemo da će u njemu učestvovati veliki broj građana. Prošle godine bilo ih je više od 1,5 miliona, a toliko najmanje očekujemo i ove godine – rekao je Koval novinarima, prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske sa Cetinja.

On kaže da je planirano otvaranje više od 3.500 mesta za kupanje, a radi bezbednosti biće prisutno više od 9.000 pripadnika Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije, kao i više od 2.500 jedinica tehnike i 500 malih brodova.

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

Na Bogojavljenje se u Rusiji najhladnija noć očekuje u Jakutiji i Krasnojarskom kraju, gde će se temperatura spustiti do minus 40 Celzijusovih stepeni.

Najtoplija noć biće na obali Crnog mora i na severozapadu evropske Rusije, a u Moskvi će na Bogojavljenje biti minus 10 stepeni Celzijusovih.

Dijaspora,news / Srna

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top