All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Kuma iz Užica mi se udala u nedelju: Dala sam 200 evra i kutijicu s biserima, kad ih je videla njena majka, zamalo me izbacila!

Devojka kaže da je u sebi sve vreme govorila “bože, ne mogu da verujem za šta me optužuju”

Redakcija portala Telegraf.rs nedavno je poslala poziv čitaocima da se jave sa svojim životnim ispovestima, kako bi “olakšali svoju dušu” i kako bi, baš kao na forumima, u komentarima na objavljenoj ispovesti mogli da vide šta drugi ljudi misle o njihovom izboru i da razmenjuju mišljenja. Naš cilj je da zaštitimo vaš identitet ukoliko ne želite da ga iznosite pred svima. Šaljite nam svoje ispovesti na [email protected]

Redakciji se javila Marijana (24), a njenu ispovest prenosimo u celosti:

“Moja kuma se udala u nedelju, a ja sam joj odnela na poklon 200 evra i bisere. Biseri nisu jeftini, a želela sam da ima neku uspomenu od mene zauvek, a ne da ceo poklon skrca u neki aparat koji će se pokvariti za 10 godina, pa će ga menjati itd.

I moja majka kad je videla bisere, oduševila se.

Kaže – Divno, ima da se baš obraduje.

I ja sam to stvarno želela da bude uspomena zauvek i da se tome raduje.

Međutim, ne lezi vraže.

Kad smo stigli, naravno, dali smo kovertu, koju su mladenci ubacili u jedan kao kavez za ptičice. Onda je meni bilo neprijatno da vadim kutiju s biserima, nego sam čekala da prođe malo vremena, pa da je darujem.

I negde pred tortu ona je sedela sa svojom majkom za mladenačkim stolom i nešto su pričale. Prišla sam, dala joj kutiju, ali sam se spetljala,pa sam kao napravila foru, uzmem joj kutiju, otvorim je i da joj stavim nisku bisera oko vrata.

Ona je vrisnula od sreće, odmah je skinula ogrlicu koju je imala i okrenula leđa da joj stavim bisere. Ali tada se desila jako neprijatna scena. Njena majka stalno je pravila face, ništa nisam razumela.

A onda nas zamolila da izađemo ispred!

Nas dve smo izašle, tad je počela da nas smara oko toga kako biseri ne treba da se poklanjaju mladoj jer simbolizuju suze i sve vreme u mene je gledala kao da sam neka zla veštica a ne rođaka!

Kažem ženi da to prvi put čujem, da ne verujem u glupe običaje, da svako selo ima svoj običaj.

Ma kakvi, tu se još više iznervirala.

Odmah je krenula da kukumače kako sad mladenci možda neće imati DECE??!! Van pameti…

I ja kao… OK, vratite onda, stvarno pojma nemam, prodajte, radite šta hoćete.

Učinilo mi se da će me izbaciti sa svadbe ako nastavim da se pravdam. Ipak, nije. Spustila je loptu. Mlada je bisere ostavila oko vrata, a juče mi je rekla i da je trudna!

Sad se stvarno nadam da nisam ispala glupa što nisam znala za običaj i da im to neće doneti zlu sreću”

Da li ste vi imali slično iskustvo s poklonima i običajima? Ostavite odgovore u komentarima o najčudnijim stvarima koje ste doživeli na svadbi.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

 

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top