All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KREMLJ POTVRDIO: Moskva prekinula zvaničnu komunikaciju sa Amerikom!

Ruski zvaničnici su saopštili da ne očekuju da će dolazak nove američke administracije značiti i momentalni prekid širenja NATO i potvrdili da je zatvorena većina komunikacijskih kanala između Moskve i Vašingtona.

 

– Skoro svi nivoi dijaloga sa Amerikom su prekinute. Međusobno ne komuniciramo, ili to činimo u najmanjoj mogućoj meri – rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Većina dobrih poznavaoca prilka u Kremlju očekuje da će se Vladimir Putin 2018. godine ponovo kandidovati za funkciju predsednika.

– Sve nas boli glava od posla i projekata i niko ne razmišlja i ne govori o izborima – rekao je Peskov.

Rusko ministarstvo spoljnjih poslova u sredu je osudilo Holandiju zbog toga što je odobrila Americi da nastavi s razmeštanjem vojne opreme na njenom tlu i izrazilo nezadovoljstvo odlukom holandskog suda o vraćanju krimskog blaga Ukrajini.

– Izgleda da su holandske vlasti počele posebno da uživaju u svesnom uništavanju veza sa Rusijom – rekla je u portparolka ministarstva Marija Zaharova.

 

Zaharova je izjavila da je odluka holandskog suda o vraćanju krimskog muzejskog blaga Ukrajini umesto Rusiji nepravedna i da će označiti kraj ambicija Haga da postane svetska pravosudna prestonica.

Rusija je prošle nedelje najavila žalbu na odluku holandskog suda po kojoj se veoma vredna zbirka zlatnih umetničkih dela sa Krima koja su bila pozajmljena holandskom muzeju, treba da se vrati Ukrajini.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top