All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KONGRESMEN RON POL: Ameriku čeka KATASTROFA, Tramp i Putin su NEMOĆNI

Ron Pol, nekadašnji američki kongresmen i predsednički kandidat, izjavio je kako će se svet ubrzo suočiti sa novom finansijskom katastrofom, koju ni Donald Tramp ni Vladimir Putin neće moći da zaustave.

Ron Pol ima pesimistično viđenje budućnosti SAD

Ron Pol ima pesimistično viđenje budućnosti SAD

– Iako po svim parametrima deluje da Donald Tramp pokušava da ojača našu ekonomiju i stvori milione radnih mesta, veliki ciklus nadolazeće finansijske krize je uveliko u toku, i on se ne može zaustaviti tek tako. Doskorašnja politika Federalnih rezervi dovela je Ameriku na prag kolapsa. Iako su centralne banke veoma kreativne u izbegavanju katastrofe, neće to moći da rade još dugo – izjavio je Ron Pol u intervjuu za “Zero Hedge”.

Ron Pol svoju teoriju bazira na “činjenici da su Federalne rezerve tokom krize 2008. i 2009. odštampale trilione dolara bez pokrića”, kojom su tada spasile Ameriku, ali istovremeno utabale put za novu krizu svega deceniju kasnije.

 – Ekonomska apokalipsa nam je pred vratima, i niko ne može da je zaustavi. Što je najgore od svega, za tu katastrofu biće optužen Donald Tramp, iako su uslovi za nju stvoreni daleko pre njegovog političkog angažmana. Baš kao što su svi krivili nedužnog Obamu 2009. Katastrofa će se desiti u naredne dve godine, a čak ni Donald Tramp ni Vladimir Putin ne mogu da spreče novu krizu – istakao je Pol.

Nekadašnji kongresmen iz Teksasa, čiji je sin Rand bio jedan od republikanaca koji se ove godine borio za predsedničku nominaciju, izjavio je da Donald Tramp ide u pravom smeru kada su u pitanju interesi Amerike.

– Međutim, njegove direktne veze sa Volstritom, oličene u biografijama članova novog kabineta, ulivaju veliku sumnju u pozitivan ishod njegove borbe. Takođe, greška je što je novi predsednik započeo rat protiv islama, jer je to rat koji ne može da dobije. Razlog je jednostavan: to je rat protiv ideologije. Pokušali smo da iskorenimo komunizam, pa nismo uspeli. Pogledajte samo Kinu – istakao je Pol.

Bivši kongresmen pozdravio je Trampovu odluku da se povuče iz Trans-pacifičkog sporazuma, i izrazio nadu da će novi predsednik konačno povući vojsku iz bar sedam zemalja u kojima je trenutno raspoređena.

– Samo neka se skloni odatle. Nije naš posao da rešavamo probleme drugih. Oni će to rešiti sami – naveo je Pol.

Iskritikovao je novu politiku prema Kini, istakavši da je za SAD mnogo bolje da “trguju sa Kinom što je više moguće, a ne da razmenjuju pretnje i teške reči”.

Nekadašnji kongresmen, koji nikada nije podržao Trampa zbog, kako je rekao, “prevelikog ega”, rekao je da je sudbina svih carstava da jednom propadnu.

– Nažalost, naša zemlja je stvorila loš sistem. Sva carstva propadaju, a to će se desiti i sa našim, jer su SAD moderno carstvo. Propašćemo zbog ekonomskih razloga: imamo monetarni problem, imamo problem sa prevelikim trošenjem, imamo problem u srži naše ekonomske politike. Ono što će nas snaći u naredne dve godine mnogo je gore od onoga iz 2008, verujte – pesimistično je zaključio Ron Pol.

Jedini kongresmen koji se protivio bombardovanju SRJ

Ron Pol je svojevrsni guru Pokreta čajanka (Tea Party movement), koji se zalaže za libertarijanske ideje, smanjenje američkog nacionalnog duga, kao i smanjenje ogromnih rashoda koje vlada ima, pre svega zbog intervencija u inostranstvu.

bio jedan od retkih američkih političara koji je otvoreno protestovao protiv bombardovanja Srbije 1999. godine, i jedini koji je to javno rekao u govoru pred Kongresom:

– Gospođo predsedavajuća, bombardovanje Srbije mora prestati, odmah. Srbija nikada nije izvršila agresiju niti bila protivnik Sjedinjenih Država. Srbija je usred krvavog građanskog rata u kojem mi ne bismo trebali da učestvujemo. Čak joj nismo ni objavili rat pre bombardovanja, kao što Ustav nalaže. To čini ovaj rat nemoralnim i nelegalnim. Ne samo da bombardovanje nije poboljšalo situaciju, već ju je umnogome pogoršalo i učinilo svet mnogo opasnijim mestom. Ginu nedužni civili. Problem sa izbeglicama je katastrofalan. Kongres ne bi smeo da finansira ovaj rat. Ukoliko to nastavi da čini, postaćemo saučesnici i moralno odgovorni za dodatno rasplamsavanje ovog konflikta – ove reči izgovorio je Ron Pol 15. aprila 1999. godine za govornicom američkog Kongresa.

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top