All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

KAZNE ZA GOLIŠAVE TURISTE U CRNOJ GORI: Evo kakav dres kod će morati da se poštuje van plaže!

Budva bi u perspektivi, kada reši prioritetnije probleme, mogla da krene stopama hrvatskog Hvara i počne novčano da kažnjava golišave turiste, dok bi po “džepu” bili “udareni” i oni koji se pijani teturaju gradom i prenoće na otvorenom.

Na Hvaru se, na primer, šetnja u kupaćem kostimu van plaže kažnjava sa 600 evra, a 100 evra platiće one žene koje imaju samo gornji deo kostima, i muškarci koji se na ulicama nađu bez košulje ili majice.

Kazna u iznosu od 700 evra predviđena je za svakog ko se na ulici nađe u pijanom stanju ili sa flašom u ruci.

Predsednik Odbora udruženja turizma Privredne komore, Dragan Ivančević, daje “zeleno svetlo” takvoj odluci, navodeći da bi se na taj način animirala bolja turistička klijentela.

“Cilj turističke privrede je eliminacija svih elementa primitivizma, odnosno onoga što ne korespondira mediteranskom mentalitetu. Na primer, šank na otvorenom stvara ogromnu buku, a samim tim takvo mesto okuplja ljude odevene tako da im nisu pokriveni intimni delovi tela”, navodi Ivančević.

On je rekao da Odbor nije razmatrao odluku gradonačelnika Hvara, ali sa sigurnošću navodi da je ne bi okarakterisali radikalnom.

“Svakako smatramo da je potrebno ograničiti turiste i građane u tom pogledu, uvesti određeni dres kod koji se mora poštovati, ograničiti ih gde je dozvoljeno i za očekivati da se pokazuju intimni delovi tela”, kazao je Ivančević.

Ni gradonačelnici crnogorskih primorskih opština – Budve, Kotora i Ulcinja, nemaju ništa protiv kaznene politike koja se odnosi na neprikladan dres kod van plaže, poput šetnja u kupaćem kostimu ulicama grada, čak je smatraju potencijalno korisnom.

Ipak, mišljenja su da takve odluke treba sprovoditi na nivou države, a ne na lokalnom nivou.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top