All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

KAKO JE PALA SRPSKA PORODICA ESKOBAR: Pogrešna odluka od pre 2 meseca skupo koštala novosadskog kralja kokaina!

Mreža Radoslav Cvijović (63), saradnik Kosmajca i Čumeta, označen je kao organizator kriminalne grupe koja trguje kokainom i sumnja se da je jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu

 Radoslav Cvijović Cviko (63), koji je u spektakularnoj akciji uhapšen u Novom Sadu pod sumnjom da je šef međunarodne narko-bande, bio je blizak saradnik Ljubiše Buhe Čumeta i dobar je prijatelj kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca. Obaveštajni podaci ukazuju da je on jedan od vodećih narko-bosova na Balkanu.

– Na jednoj od ranijih fotografija, na kojoj su snimljeni Kosmajac i Čume, našao se i misteriozni čovek, koji je bio nepoznat široj javnosti. Taj čovek je bio Cvijović – objašnjava izvor Kurira.

FOTO: MUP

Policija je pretresla veliki broj objekata koji su u njegovom vlasništvu i vlasništvu njegove porodice u Srbiji, a u Novom Sadu i Češkoj nađeno oko osam kilograma kokaina, 110.000 evra, a zaplenjeno im je i nekoliko automobila.
Hapšen u „Moravi“

Cvijović je hapšen i ranije, ali do sada nije bilo dovoljno dokaza da se procesuira za trgovinu narkoticima, već se teretio samo za nedozvoljeno držanje pištolja. Posle hapšenja 2009. u akciji „Morava“ tadašnji direktor policije saopštio je da je on deo „crnogorskog ogranka narko-mafije“, a mediji su ga povezivali i sa grupom „Amerika“.

FOTO: SLAĐANA STOJANOVIĆ

Kako je MUP juče saopštio, u zajedničkoj akciji BIA, SBPOK i Tužilaštva za organizovani kriminal, osim Cvijovića, u Novom Sadu je uhapšen i njegov pašenog Slavko Pavlov (40), inače teniski trener. Istovremeno, u Pragu su lisice na ruke neposredno nakon primopredaje osam kilograma i 400 grama kokaina stavljene i Cvijovićevom sinu Branislavu (39), kao i Josipu Capiku (59) i Branislavu Bikiću (45).

– Radoslav Cvijović sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke i prodavala ga i u drugim evropskim zemljama – saopštila je juče policija. Izvor iz istrage objašnjava da je policija krenula u veliku akciju pošto je u četvrtak oko 13 sati u Pragu pronađen kokain čija je vrednost preko 320.000 evra.

Promenili rutu

– Akcija je trajala nekoliko meseci, u saradnji srpske i češke policije otkriveno je da je ova kriminalna grupa kokain unosila u Evropu preko luka u Holandiji i zatim ga distribuirala u Nemačku i Italiju. Međutim, pre oko dva meseca grupa je odlučila da kokain preusmeri iz Italije na Češku i Mađarsku. Jedan od razloga, kako je otkriveno, jeste to što je u Italiji ova droga jeftinija. Naime, na italijanskom tržištu kilogram košta oko 27.000 evra, a u Češkoj 40.000 evra – objašnjava sagovornik Kurira.

FOTO: SLAĐANA STOJANOVIĆ

Raskoš Luksuz kao u sedištu „zemunskog klana“

KOMPLEKS KAO ŠILEROVA!

Nakon hapšenja Pavlova u skupocenom „poršeu panameri“, specijalci su upali u luksuzni kompleks na uglu Ulice cara Dušana 49 i Trga 27 i uhapsili Cvijovića. U tom momentu u stanu je bila i njegova supruga. Tokom pretresa kuće inspektori i policajci bili su šokirani luksuzom koji su zatekli unutar nekoliko stotina kvadrata.

– Ovo nije kuća, ovo je dvorac! Po celom zdanju su skupe slike, najskuplji parket, ogromni TV ekrani, mermerna kuhinja, raskošni lusteri. Sve podseća na luksuz kakav je bio u sedištu „zemunskog klana“ u Šilerovoj ulici – kaže izvor Kurira.

Uhapšeni Pavlov je policajcima rekao da je čitav kompleks njegov i da je novac zaradio u Nemačkoj, u kojoj je 20 godina radio kao teniski trener. Objasnio je da mu je Cvijović pašenog i da mu je zato dao da stanuje u jednom od stanova u ogromnom kompleksu.

(dijaspora.news/Kurir/S. Stojanović – J. Spasić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top