All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Kako je Amerikanac ALBANSKIH I HRVATSKIH korena postao NAJOMRAŽENIJI ČOVEK na svetu

Martin Škreli WikipediaFOTO: WIKIPEDIA

Prozvan najomrženijim čovekom Amerike jer je nekontolisano povisio cenu leka protiv AIDS-a, provokantni američki preduzetnik Martin Škreli osuđen je u petak u njujorškom sudu na sedam godina zatvora.

Preduzetnik albansko-hrvatskog porekla Škrelii (34), otelotvorenje cinizma farmaceutske industrije, proglašen je krivim u avgustu zbog pronevere vrednosnih papira i manipulacije sa deonicama nakon suđenja pred saveznim sudom u Bruklinu.

Te činjenice nisu povezane s povećanjem od 55 puta (s 13,5 na 750 dolara po tableti) cene leka Daraprima koji se koristi protiv malarije i AIDS-a njegove kompanije Turing Pharmaceuticals 2015. Ali, one su mu omogućile intenzivnu medijsku pažnju nakon hapšenja 2015.

Njegov advokat Ben Brafman zatražio je od saveznog sudije Kijo Macumoto kaznu ograničenu na 18 meseci zatvora za osobu koju je opisao kao pomalo autističnog genija, ekstravagantnog autodidakta sposobnog za velike inovacije u području farmacije, ako je suditi po rečima nekih od njegovih nekadašnjih saradnika.

FOTO: MARTIN SHKRELI / FACEBOOK

Brafman je čak u petak priznao da mu je ponekad došlo da ga udari šakom u lice, koliko je Martin Škreli komplikovao odbranu svojim ponašanjem.

Optužba koja ga je predstavila kao kompulzivnog lažova zatražila je minimalnu zatvorsku kaznu od 15 godina zbog nedostatka griže savesti kod Škrelija i njegove opsesivne samopromocije, posebno putem društvenih mreža.

(Dijaspora News/Blic.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top