All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Jubilej srpskog pozorišta u Čikagu biće obeležen velikim spektaklom

Velikim scenskim spektaklom, kultnom predstavom “Zona Zamfirova”, srpsko amatersko pozorište “Mira Sremčević” iz Čikaga, obeležiće uskoro 15. godišnjicu rada. Pored stalnih članova pozorišta uključeni su glumci, pevači, igrači i muzičari koji će, povodom ovog jubileja, 7. 8. i 9. juna 2019. u Skoki teatru dočarati zašto je Zona Zanfirova najlepši ljubavni roman u srpskoj književnosti.

Reč je, da podsetimo, o delu poznatog dramskog pisca Stevana Sremca. Predstava “Zona Zamfirova”, u adaptaciji i režiji Slavice Petrović, zamišljena je u vidu scenskog spektakla u kojem će učestvovati veliki broj umetnika. Glavna uloga poverena je profesionalnoj mladoj glumici Smiljani Nedić, koja je studije glume završila u Srbiji, u klasi glumice Ljiljane Blagojević, a sada živi u Americi.

Direktorka pozorišta Ankica Ratarac, ujedno je i asistent režije, u ovoj predstavi.

Uz glumce će na sceni zablistati i profesionalni igrači folklorne grupe “Dukati” i “Biseri” iz Čikaga, tako da i glumci vežbaju igre i pesme, a prvi put će na sceni biti i orkestar uživo.

Slavica Petrović je originalni tekst Stevana Sremca prilično adaptirala u želji da ga što više približi glumcima i publici. Ona u predstavi takođe i glumi lik tetke Doke. S obzirom na to da je jedina iz pozorišnog ansambla poreklom iz Niša, a u predstavi se govori staro-niškim dijalektom, ona je od velike pomoći glumcima i uči ih na probama koje uveliko traju, kako da pravilnim akcentom izgovore pojedine reči.

Jovan Aleksić veoma talentovani amater-glumac, igra glavnu mušku ulogu, a u predstavi će takođe nastupiti Nemanja Milosavljević, koji odlično tumači komične likove, a tu su i dva dečaka, Lazar i Kiril. Uloga Hadži Zamfira dodeljena je Miši Petkoviću, dok je Milenko Šišarica u ulozi Hadži Ranđela. U predstavi igraju i: Dimitrije Stefanović, Aleksandra Mihić, Stefanija Đokić, Anđela Marković…

dijaspora.news/nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top