All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Jovani Todorović nagrada “Najbolji paštrovski student”

Nagrada za najboljeg paštrovskog studenta za 2016. godinu, koju dodjeljuje Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića “Drobni pijesak” iz Beograda, ove godine pripala je studentkinji glume Jovani Todorović. Nagrada, koja se sastoji od novčanog iznosa (500 eura) i Povelje Udruženja, biće svečano uručena na Paštrovskoj večeri 27. novembra u Domu vojske (restoran “Dedinje”).

Komisija za dodjelu nagrade, koju su činili predsjednica dr Mila Medigović Stefanović, prof. dr Jelena Milašin Anđus i maestro Bojan Suđić, jednoglasno su odlučili da se Nagrada dodijeli Jovani Todorović, studentkinji III godine Akademije lijepih umjetnosti u Beogradu.

Pored postignutih rezultata na studijama (ocjena 9,06), ona je svestrano angažovana i na širem kulturnom planu, promovišući svoj zavičaj – Paštroviće i Budvu.

Zavičajna pripadnost i posvećenost umjetničkom i obrazovnom radu na najbolji način je preporučuju da kao istaknuta studentkinja glume u klasi profesorke Vide Ognjenović bude dobitnik ove paštrovske nagrade. Neophodno je istaći i njenu ulogu sekretara i člana UO Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića „Drobni pijesak” u Beogradu, a pored poslova u Udruženju, uključena je i u veliki broj aktivnosti kulturnih programa, koji za cilj imaju popularizaciju zavičajne kulture Petrovca, Paštrovića i Budve, stoji u obrazloženju nagrade.

„Zaključili smo da nagradu dodijelimo Jovani Todorović studentkinji glume, sadašnjem i budućem kulturnom pregaocu koji će uvijek učestvovati u brojnim kulturnim događajima Petrovca na Moru, Budve i Beograda. To nas je i motivisalo da jednoglasno odlučimo da joj pripadne nagrada Udruženja Paštrovića „Drobni pijesak” u Beogradu“ – navodi se u saopštenju Udruženja Paštovića i prijatelja Paštrovića “Drobni pijesak” iz Beograda.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top