All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

JEDAN OD NAJOPASNIJIH LJUDI NA BALKANU SNIMLJEN U BEOGRADU: Opušteno šopinguje u tržnom centru!

Darko Elez, bivši šef najveće bande na Balkanu, uslikan je kako u jednom beogradskom tržnom centru

Da vam je neko rekao da ste ovih dana u Beogradu mogli da sretnete čoveka koji je bio na čelu, kako kažu, najveće bande na Balkanu čiji je član bio, između ostalih, i Naser Kelmendi, ne biste verovali! Ipak, Darko Elez je uslikan kako u jednom beogradskom tržnom centru opušteno šopinguje.

Elez, rođen 1980. godine, kriminalnu karijeru počeo je, prema dokumentaciji MUP Republike Srpske, odmah nakon rata. Bavio se švercom cigareta, a potom i oružja!

Za one koje ne znaju ko je Darko Elez, evo kratkog osvrta na njegovu biografiju:

Elez, rođen 1980. godine, kriminalnu karijeru počeo je, prema dokumentaciji MUPRepublike Srpske, odmah nakon rata. Bavio se švercom cigareta, a potom i oružja!

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

No, na tron je stigao, prema pisanju štampe, prodajom heroina i kokaina!Bosanski mediji isticali su da je poznat po tome što je “voleo da sarađuje sa policijom”, a mnogo su pisali i o njegovom sukobu sa kumom Đorđem Ždralom, s kojim je postao ljuti neprijatelj.  Jedna verzija kaže da je do pucanja “bratske ljubavi” došlo zbog bivše, fatalne missice i Playboy zečice Slobodanke Tošić. Ona je navodno prvo bila Elezova djevojka, pa je potom bila i sa Ždralom.

2006. godine se seli u Beograd, gde se povezuje sa Slobodanom Neškovićem zvanim Kobac, koji ga je povezao s jednim od najjačih beogradskih dilera Pejovićem zvanim Peka. Inače Elez ima kuću i stan u našoj prestonici.

Prema jednom dokumentu iz MUP RS-a, Elez je kroz porodične i prijateljske veze bio blizak i sa sigurnosnom strukturom Srbije, izveštavao je Radio Sarajevo.

Sa svojim saradnicima je 2006. “odradio” pljačku Privredne banke Sarajevo u iznosu od 2,2 miliona evra, ali je navodno došlo do trzavica jer novac nije dobro podeljen.

Nikada nije izbegavao medije, i u mnogim emisijama je govorio da nije kriminalac.

Uhapšen je  u septembru 2009. u Beogradu zbog kako se navodi “više ubistava, iznuda, ucena, razbojništava…”

Za Elezom je, zbog pokušaja ubistva Ždrale, bila raspisana i međunarodna poternica.

Nakon hapšenja, policija je kod Eleza pronašla i listu za odstrel.

Godinu dana nakon hapšenja, 2010, beogradski sud osudio ga je na devet godina zatvora!

Ležao je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a 2013. je tražio da ostatak kazne “odsluži” u BiH, no nije mu dozvoljeno. Izgleda da je slobodu dočekao, i da je koristi u Srbiji, i to dve godine pre zvaničnog odsluženja kazne.

Dijaspora.news/Espreso.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top