All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ivana i njen muž na motoru pregazili šest kontinenata i 55 zemalja: Kod kuće dočekani kao kraljevi, uz trubače (FOTO)

Na dugom i neizvesnom putu oko sveta nisu ih plašili ni nepoznati predeli, ni vrelo sunce, ni kiša, ni sneg. Bojali su se jedino da im ne zakaže motor.

Mladi bračni par, Ivana Čolakovska (31) iz Makedonije i njen suprug Manu Tores (35) iz Sevilje, Španija, koji su za četiri godine na motoru obišli svet, danas su carski dočekani u Skoplju.

U pratnji stotine motordžija, koji su ih sačekali na granici, oni su stigli na centralni gradski trg makedonske prestonice, gde ih je pored roditelja, rodbine i prijatelja, čekalo još jedno iznenađenje – trubači čuvene grupe Džango Agušev.

Oni su iz Skoplja krenuli 17. aprila 2013. godine, a za ove četiri godine su “pregazili” šest kontinenata, 55 zemalja i prevalili 147.000 kilometara.

Skoplje je njihova predposlednja stanica, a nakon kratkog odmora nastavljaju put u Španiju, rodnu zemlju njenog supruga Manu Toresa.

– Danas sam mnogo uzbuđena i srećna, ali i ponosna jer nije bilo lako da se obiđe svet na motoru. Iako smo imali teških trenutaka, ni za tren nismo pomišljali da odustanemo. Nisam očekivala ovakav doček. Kada smo pošli na ovo putovanje pre tačno četiri godine, krenuli smo sami, ja i Manu. Ispratili su nas samo moji roditelji, a danas, dočekalo nas je stotine prijatelja koje smo stekli zahvaljujući socijalnim mrežama – rekla nam je Ivana Čolakovska.

U njihovu čast na centralnom gradskom trgu u Skoplju je bila postavljena bina, oko koje se tiskalo više stotina ljudi, otvorena je flaša šampanjca, a za dobrodošlicu svirala im je čuvena grupa trubača Džango Aguševa.

Sa Špancem Manuelom Toresom Ivana se upoznala pre sedam godina na jednom grčkom ostrvu, gde se rodila ljubav, i od tada su nerazdvojni. Njihov partner je postao i motor, a putovanje sa njim način života.

Osim što je znao da vozi, zanimljivo je da se njen suprug iz Španije, kada su krenuli, uopšte nije razumeo u motore, pa čak nije znao ni ulje da promeni. Uprkos tome, zaljubljeni par je odlučio da na dva točka poseti i vidi što više država i krajeva, da upozna različite ljude i kulture i jednostavno da uživa u lepotama planete Zemlje.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top