All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

HRVAT STIPO NAŠAO POLUSESTRU U NAPUŠTENOM VAGONU U BEOGRADU: Tražio je 30 godina, a kad ju je video OSTAO U ŠOKU! (VIDEO)

Odrastao je uz tajnu o kojoj u njegovoj porodici niko nije pričao. Njegov otac dobio je još jednu ćerku i nikad nije govorio o tome, a Stipo je to saznao od druge dece.

Otac je, kaže Stipo Jeleč, bio autoritet, neko koga se bezuslovno poštuje i ne ispituje. Susret o kojem je sanjao celo detinjstvo, dogodio se jednog sparnog popodneva krajem juna 1984., kada je u selu video, prišao joj i upitao je za ime. Od tada su se videli možda još jednom ili dva puta. On je otišao u Sloveniju, dok je Dragicu život odveo u Beograd.

“Sve te godine sam pokušao nekako da saznam šta je s njima, da li su živi, gde žive, kako žive. Raspitivao sam se, ali nikada nisam mogao dobiti nikakav odgovor”, rekao je Stipo. Sve dok je nije primetio u reportaži o majci i ćerki koje žive u groznim uslovima, bez kupatila i vode na kraju grada, u zarđalom vagonu trolejbusa. Želja da vidi svoju sestru konačno se ispunjava.

“Jedva čekam taj trenutak da je mogu zagrliti, da joj kažem gde si sestro, posle toliko godina”, rekao je Stipo vozeći se prema svojoj davno izgubljenoj sestri. Ono što je tolike godine čekao dogodilo se pred kamerama. Puno toga imaju da nadoknade brata i sestru. Dele istog oca, ali od života su dobili sasvim različite karte. Stipo je već s 21 godinom sebi sagradio kuću, a ona posljednje tri decenije svojim domom naziva stari trolejbus iznutra zazidan ciglama.

“Ne mogu doći sebi. Kako jednostavno preživeti u ovim uslovima? Kako ljudi uspevaju da prežive? To je meni neshvatljivo”, rekao je Stipo nakon što je uživo video u kakvim uvslovima žive Dragica i njena majka.

Sreću zbog pronalaska sestre zamenila je briga i teskoba, osećaj nemoći. Uživo je, kaže, i gore i teže od onoga što je video na televiziji.

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/24 sata.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top