All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Hrana koju treba da jedete leti: Bićete siti, osveženi, a nećete se ugojiti

Leto je doba godine koje obiluje zdravim plodovima, a ako samo jedan obrok zamenite voćem, osećaćete se poletnije, a figura će vam biti besprekorna

Za leto će mnogi reći da im je savršeno doba godine, jer su dani dugi i topli, jer je sezona godišnjih odmora, a ljubiteljima dobre hrane je idealno jer nudi obilje zdravog i svežeg voća i povrća.

Kad su temperature visoke, organizam treba rashladiti, pa je logičnije da posegnemo za rashlađujućom voćkom i svežim napitkom nego se gušiti u teškim i masnim obrocima.

Svo letnje voće i povrće, osim što je ukusno i osvježavajuće, prava je blagodat za zdravlje, prepuno je vitamina i minerala, a prednost je što uglavnom ima malo kalorija pa nema straha od debljanja.

Ako samo jedan obrok na dan zamenite voćem, povrćem ili voćnim napitkom, osećaćete se energičnije i poletnije, a još ćete imati i vitku liniju.

Šejkovi su vrlo popularni dijetalni i za letnje vrućine odlični, ne zahtevaju kuvanje, osiguravaju dovoljnu količinu vitamina i minerala i drugih za organizam nutritivno važnih sastojaka.

Pružaju osećaj sitosti pa su kvalitetna zamena za ceo jedan obrok.

Najčešće se prave od voća, povrća, uz dodatak vode, jogurta i mleka sa niskim procentom masti i orašastih plodova.

Lubenica i dinja su kraljice leta. Sadrže dosta tečnosti koja je važna za organizam, pogotovo leti kada se telo pojačano znoji.

Lubenica je plod koji sadrži čak 92 posto vode i niskokalorična je, pa je idealna poslastica za osveženje i čuvanje linije.

Sadrži aktivne supstance koje ublažavaju upalna stanja kao i antioksidanse koji štite od slobodnih radikala.

Deluje i kao diuretik jer podstiče bubrege na rad. Lubenica je izvrstan izvor vitamina C, vitamina A, kalijuma i magnezijuma, a ima samo 30 kalorija na 100 grama.

Krastavac je prilično jeftino povrće i leti je idalno jer osvežava, kako u salati, tako i u kombinaciji sa jogurtom sa niskim procentom masti. Idealno povrće za one koji žele vitku liniju.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top