All for Joomla All for Webmasters
SVET

HOROR U SEVERNOJ MAKEDONIJI Dečak prodao starijem čoveku sestru za 1.600 evra, on pokušao da je SILUJE

Maloletnik iz sela Bučim kod Radoviša, na istoku Severne Makedonije, čiji identitet nije saopšten, za 1.600 evra je starijem čoveku na silu prodao svoju rođaku radi braka. Devojčica je uspela da pobegne, a potom je rođaka i starijeg čoveka prijavila policiji koja je protiv njih podnela tužbu zbog krivičnog dela “trgovine detetom”.

Prema saopštenju tužilaštva, u aprilu ove godine u radoviškom selu Bučim, prvoosumnjičeni, koji je maloletnik, uz upotrebu sile, prevare i prisile, koristeći nemoć žrtve, podveo je svoju 15-godišnju rođaku na prisilni brak drugoosumnjičenoj osobi.

Iako je znao da je devojčica maloletna, taj čovek, čiji identitet nije saopšten, ipak je pristao da je od njenog rođaka kupi za 1.600 evra.

Fizička sila i pokušaj obljube

– Prvoosumnjičeni je 17. aprila odveo devojčicu na prethodno dogovoreno mesto. Čovek je isplatio zatraženu sumu novca i devojčicu poveo sa sobom. Ona je pružala otpor, pa je on upotrebio fizičku silu, psihološko nasilje, a pokušao je i da je obljubi – saopštili su iz tužilaštva.

Koristeći nepažnju čoveka, devojčica je iskoristila trenutak i pobegla. Čim se našla na sigurnom, javila se svojim roditeljima, koji su kasnije slučaj prijavili policiji u Radovišu.

Maloletniku “mera opreza”

– Ceneći da su ispunjeni uslovi, nadležni javni tužilac je sudiji u prethodnom postupku pri Osnovnom sudu Skoplje 1 dostavio predlog za određivanje mere pritvora za obe osumnjičene osobe. Sudija je jednom osumnjičenom izrekao meru pritvora od 30 dana, dok je za maloletnika izrečena mera opreza – saopštilo je tužilaštvo.

 

Dijaspora.news/Blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top