All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

GOMILAJU SE NOVE GUŽVE: Na granicama će se opet čekati satima!

Na graničnim prelazima za sada nema dužih čekanja, a zbog autobusa u kvaru na graničnom prelazu Zaton Doli vozi se otežano.

Na graničnom prelazu Županja u oba smera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protok putničkog prometa. Granični prelaz Harmica zatvoren je za teretna vozila teža od 7.5 t.

“Na Vaskrsni ponedeljak, 17. aprila, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prelazima u smeru Slovenije, na prelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve biće izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka putnika svojim domovima”, upozorava HAK (Hrvatski autoklub).

 

Od sutra opet haos

S obzirom na to da se nakon uskršnjih praznika veliki broj ljudi vraća ka državama Evropske unije, hrvatska policija procenjuje da će u ponedeljak doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji.

“Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primenjuje tek nakon višesatnih zastoja, pa su gužve i čekanja vrlo verovatni.

Da bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija preduzima sve mere koje ima na raspolaganju. Angažovan je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake biće otvorene u skladu sa intenzitetom prometa.

 

Posebne mere

“Za državljane Evropskog ekonomskog prostora (zemlje EU, zatim Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švajcarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmeravanja prometa na manje granične prelaze na kojim nema većih gužvi.

U suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom pripremamo aktivnosti pomoći putnicima koji će čekati na graničnim prelazima Bregana i Macelj. Da bi izbegli gužve i zastoje, pozivamo sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prelazima koje redovno objavljuje HAK na svojoj internet stranici”, saopštili su iz policije.

Dijaspora.news/Index.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top