All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

GIŠKA SAHRANJEN U KUČIMA U CRNOJ GORI: Sestra ispunila amanet! (FOTO)

Porodica i prijatelji su sahranjivanjem posmrtnih ostataka u Kučima ispunili njegov amanet da ako pogine počiva “među svojima u Crnoj Gori”.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Posmrtni ostaci komandanta Srpske garde Đorđa Božovića Giške su posle opela sahranjeni u porodičnoj grobnici u selu Bezjovo, u Kučima. Božović je poginuo na ratištu kod Gospića, 1991. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima, pišu Vijesti.

FOTO: VIJESTI.ME/ZORAN ĐURIĆ

Na groblju se tokom opela, koje je služio protojerej Velibor Džomić, bili rodbina pokojnog Božovića, saborci i prijatelji. Među njima su bili Branislav Mićunović, njegov brat Božidar Mićunović, Sava Grbović, fudbalski menadžer Radojica Božović i bivši sportisti Dušan Savić i Zvezdan Terzić.

FOTO: VIJESTI.ME/ZORAN ĐURIĆ

Džomić je kazao da se nisu sabrali oko smrti nego oko života, jer se desilo “veliko znamenje kojim Bog objavljuje svoju milost i svoju ljubav svome narodu”. “I čulo se to već na sve četiri strane sveta, nema potrebe da vam govorim ono što vi već svi znate, a što se dogodilo juče kada je taj svešteni, mučenički grob otvoren, da je brat Đorđe izašao ponovo da ga ogrije sunce – celokup. To je jedno od Božjih znamenja u ovom vremenu”, kazao je Džomić.

NE PROPUSTITE

“Bog mi je svedok da bih ja, kada bih se pitala, željela da ja sada ležim ovde, a da moj brat priča”, kazala je Giškina sestra Slavica. “Pričao je puno puta kako mu je srce ostalo na groblju Martinika, kada se prvi put popeo ovde i video spomenik, koji je moj otac podigao 1953.godine, gde je sakupio sve ostatke svojih predaka. Đorđe je odlučio da prenese oca i da i on bude tu sahranjen”, kazala je Slavica Božović.

Ona je ispričala da joj je brat noć pre odlaska u Gospić sa Srpskom gardom ostavio amanet da ako pogine da ga sahrani u Kučima. Božovićeva se zahvalila brojnim rođacima i gardistima, kao i Đorđevom bratu Branu Mićunoviću, što je pomogao da se Giškina želja ispuni i što se “bezbroj puta prema njihovoj porodici poneo kao da je Đorđe živ”.

(Kurir.rs/Vijesti.me/Željka Vučinić)

Foto: Vijesti.me/Zoran Đurić

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top