All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

GARDIJAN: Amerika je decenijama htela da kazni i ponizi Rusiju, ali Tramp to menja!

Rusija bi trebalo da je najveći neprijatelj Amerike, predstavljena je kao agresivna i nedemokratska, ali pojavio se iznenada predsednik SAD koji je, po svemu sudeći, blizak sa Rusijom, piše u autorskim tekstu novinar Gardijana Sajmon Dženkins.
Nakon što je svaki Amerikanac pola veka bio usmeravan da kažnjava i ponižava Rusiju i njene lidere, sada Vladimira Putina, pojavio se Tramp. Novi američki predsednik Donald Tramp kaže da mu se sviđa Putin i da želi da se slaže dobro s njim.Za uspostavljanje prijateljskih odnosa sa Rusijom predsedniku SAD mogu oprostiti mnoge greške, smatra kolumnista “Gardijana” Sajmon Dženkins. Autor članka smatra da su se poslednjih 20 godina američke vlasti postavile prema Rusiji “pasivno, nespretno i kontraproduktivno”. Za razliku od prethodnika, Tramp je odmah istakao potrebu zbližavanja dveju zemalja. Dženkins je naglasio da se Rusija se dugo vreme smatrala glavnim neprijateljem SAD.

 

Ove novosti možemo da pozdravimo svi mi koji smo smatrali da je pristup Rusiji nakon 90-ih godina prošlog veka bio kontraproduktivan i provokativan, navodi Dženkins.

S obzirom na svu nestabilnost u svetu, približavanje Amerike i Rusije je zaista vredan cilj. Kapacitet tog približavanja da smanji tenzije, siromaštvo, spase živote i iskoristi resurse je ogroman, navodi autor.

 

I bivši američki predsednik Barak Obama je takođe želeo resetovanje odnosa SAD i Rusije, ali u tome nije uspeo. “Hoće li Tramp uspeti?”, pita se Dženkins.

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top