All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

FIJASKO AMERIČKOG SUPERBRODA Smejali se Rusima, pa ZARIBALI usred okeana (VIDEO)

“USS Zumwalt”, 4.4 milijarde dolara vredni brod američke mornarice u ponedeljak se pokvario usred plovidbe panamskim kanalom zbog čega je tegljač morao da ga odvuče prema luci Rodman u Panami, piše “Gardijan”.

Američki razarač "USS Zumwalt"

Foto: US Navy / PromoAmerički razarač “USS Zumwalt”

Pre nekoliko nedelja javnost je saznala o jedinom ruskom nosaču aviona “Admiralu Kuznjecovu” koji je digao na noge pola Evrope tokom svoje plovidbe prema Siriji. Zbog nimalo spektakularnog izgleda i velikih količina dima koji je izlazio iz njegovih motora, Kuznjecov je postao predmet ismevanja britanskih i drugih medija, a svi su pohrlili da podsete kako veliki brod, izgrađen još u sovjetsko vreme, putuje s vlastitim tegljačem u slučaju da se pokvari tokom plovidbe. Međutim, takva nezgoda je na kraju zadesila najmoderniji američki razarač!

 Portparol američke Treće flote Rajan Peri nije otvoreno potvrdio da je došlo do problema na brodu koji je iz Mejna na istočnoj obali SAD plovio prema San Dijegu na zapadnoj obali, prenosi “Jutarnji”

– Raspored broda ostaće fleksibilan kako bi se omogućila testiranja i evaluacije koje će osigurati njegov put prema novoj matičnoj luci u San Dijegu  – rekao je Peri.

Da je došlo do kvara objavio je “USNI News”, bilten Američkog pomorskog instituta, uz napomenu da je reč o kvaru na pogonu broda. Štaviše, posada je navodno videla i da voda ulazi u prostor u blizini električnih motora broda. No, zaključak je da se ipak radi samo o “kozmetičkim kvarovima”.

https://www.youtube.com/watch?v=RoS_KOjEpHo

“USS Zumwalt” dovršen je pre nekoliko meseci, dug je 183 metra, a krasi ga futuristički izgled zbog kojeg je na radaru vidljiv tek kao brodić. Tehnološki je najnapredniji brod ikad izgrađen za američku mornaricu, a ponosi se i novim sistemom za ispaljivanje projektila čiji je domet veći od 100 kilometara.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top