All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Emilija je ostala invalid zbog mobilnog telefona: Ispovest žene koju je SMS poruka umalo odvela u smrt!

Ona se kao kroz maglu seća detalja tog kobnog dana, ali dovoljno jasno da je “krivac” za tešku saobraćajnu nesreću bila njena želja da pročita poruku koja joj je stigla tokom vožnje.

Jedna SMS poruka koju je tokom vožnje htela da pročita sa svog mobilnog telefona umalo je koštala života Emiliju T., majku dvoje dece, iz Skoplja. Srećom, ona nije poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći , ali će zbog polomljene kičme do kraja života ostati prikovana za invalidska kolica.

Njenu priču o tragediji koja ju je pre tri godine snašla zbog jedne SMS poruke, ali i upozorenje svima da izbegavaju da koriste mobilne telefone tokom vožnje, pa čak i kada idu peške, prenosi portal skopjeinfo.mk.

– Nikada nisam ni pomislila da se i meni može desiti ovakva nesreća i da ću biti vezana za invalidska kolica. Za ovih nekoliko godina sam prihvatila tu činjenicu i nastavila da živim normalno, koliko je to uopšte moguće. Tog dana sam se vraćala sa posla. Bila sam umorna i htela sam što pre da stignem kući. Pre nego što nastavim priču vezanu za taj kobni dan, moram biti iskrena i reći da sam stalno tokom vožnje koristila mobilni telefon i uvek sam bila sigurna da imam kontrolu nad vozilom i onim što se dešava u saobraćaju. Na žalost, nisam bila u pravu, a cenu, koja je zaista previsoka, plaćamo i ja i moja porodica – priznaje Emilija.

Ona se kao kroz maglu seća detalja tog kobnog dana, ali dovoljno jasno da je “krivac” za tešku saobraćajnu nesreću bila njena želja da pročita poruku koja joj je stigla tokom vožnje.

– Kada mi je stigla poruka na telefon, bez kolebanja sam ga uzela i pročitala poruku koju mi je poslala moja najbolja prijateljica da mi potvrdi dogovor o ručku naredog vikenda. Pogledala sam ispred sebe i bila sam sigurna da nema nikakve opasnosti na putu da bi mogla da joj odgovorim na poruku. Vozila sam otprilike 90 kilometara na sat. Dok sam pisala poruku, u jednom trenutku sam podigla pogled i videla kuče na kolovozu. Instiktivno sam okrenula volan… Sledeće čega se sećam je da sam se probudila u bolnici – priča Emilija.

Da ne bi zgazila psa, ona je udarila u stub i – ostala invalid.

– Od siline udarca bili su mi slomljeni vratni pršljenovi, a jedan od njih me je vezao za invalidska kolica. Kada sam to saznala, za mene je to bio najteži udarac u životu, ali sam uz pomoć porodice i stručnih osoba uspela da prihvatim činjenicu da nikada više neću moći da hodam. Sa ovom mojom životnom pričom želim da pošaljem poruku i apel svim vozačima da ne koriste mobilne telefone dok voze, da voze pažljivo i fokusirano, a sve drugo može da sačeka. Tih nekoliko sekundi dok gledate u mobilni zauvek mogu da vam promene život, kao što je bilo u mom slučaju. Ja imam sreće što ponovo mogu da gledam svoju decu, ali je neki, na žalost, nemaju. Ostavite
mobilne telefone, koncentrišite se na saobraćaj jer je svaka sekunda važna – upozorava Emilija.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top