All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

ĐUKANOVIĆ NIJE PLATIO NI CENT POREZA: Bivši lider Crne Gore duguje 74.000 evra!

Podgorička kompanija “Global Montenegro” lidera DPS Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića nije platila ni cent poreza Opštini Budva za zemlju na samom ulazu u grad, pa sada duguju oko 74.000 evra.

Prema nezvaničnim informacijama poreski dug iznosi oko 59.000 hiljada evra, a kamata oko 15.000.

Prema najnovijim podacima Centralne banke, kompanija bivšeg premijera je u blokadi 1.057 dana, na iznos od 63.360,75 evra.

Zbog potraživanja poreza, Opština Budva je početkom 2015. godine, a potom i u junu 2016. upisala hipoteku na zemljišni kompleks na iznose od 21,6 i 44,7 hiljada evra.

Opština je redovno dostvaljala Đukanovićevoj firmi fakture na ime naplate poreza na nepokretnost za zemljišni kompleks od 20.000 kvadrata u podnožju brda Košljun, na ulazu u Budvu.

Đukanović bi mogao da dobije novog partnera u firmi, nakon što je javni izvršitelj dva puta donosio rešenje o prodaji Rajkovićevog udela.

Rešenja da se izvrši plenidba, procena i prodaja njegovog udela u firmi “Global Montenegro”, donela je javna izvršiteljka Aleksandra Tomković Vukoslavčević 8. novembra prošle godine.

Pre nje, javni izvršitelj Aleksandar Bošković 9. septembra 2016. donio je rešenje o plenidbi i prodaji Rajkovićevog udela.

Rešenja su upisana u Centralnom registru privrednih subjekata.

Rajković je sa kumom Đukanovićem osnovao firmu “Global Montegro”, koja je zemljišni kompleks u podnožju brda Košljun kupila od starobudvanske porodice Rucović krajem februrara 2007.

Đukanović je u nekoliko navrata pojasnio da je novac obezbeđen zahvaljujući kreditu od pet miliona evra.
Banka i dalje, na ime kredita, drži zemlju pot hipotekom.

Đukanovićeva i Rajkovićeva firma kredit je uzela 14. februrara 2008. a godinu kasnije, aneksom ugovora, zaduženje je “premešteno” u nadležnost banke.

Prema katastarskoj evidenciji, firma je 24. oktobra 2010. uzela još jedan kredit od 625.410,71 evra kod iste banke.

Detaljnim urbanističkim planom “Podkošljun”, na Đukanovićevoj parceli ucrtan je rezidencijalni kompleks od četrdesetak vila.

Predviđena je da ukupno bude izgrađeno oko 150 apartmana, odnosno ukupne 27.000 metara kvadratnih.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top