All for Joomla All for Webmasters
Srbija

DROGA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU Đaci pronašli tri kilograma skanka u “šteku”, profesor ih poslao da SAMI PROVERE šta je to

Identiteti dilera koji su ostavili tri kilograma “skanka” u dvorištu srednje Tehničke škole u Čačku još nisu poznati, ali će po svemu sudeći zbog ovog zabrinjavajućeg događaja prvi odgovarati nastavnik u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Naime, njegovi učenici su pronašli narkotike i prijavili mu slučaj, ali on nije otišao da sam proveri “sumnjivi paket”, već je poslao decu. Time je napravio ozbiljan propust u radu.
droga01 foto djordje kojadinovicFOTO: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA

– Nastavnik nije shvatio ozbiljnost situacije. Preduzećemo sve neophodne korake kako bismo zajedno sa pravnom službom i Ministarstvom zaključili da li je bilo propusta u njegovom postupanju. – rekao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” Milko Ikonić.

Roditelji đaka gnevni su i na školu, ali i na policiju kojoj se “u školskom dvorištu, ispred nosa, ostavljaju paketi puni droge”.

– Pitamo se šta bi bilo da deca nisu upućena, pa da su uzela i koristila drogu. Ili, šta bi bilo da je u paketima bio kakav eksploziv, ne daj bože – kivni su pojedini roditelji.

Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave u Čačku, kazala je da se radi o vrlo osetljivoj temi i da je “ovako nešto nedopustivo”. Ona je dodala da je informacija prosleđena Ministarstvu prosvete i nadležnim organima, koji će dalje istražiti i ispitati sve detalje ovog slučaja u skladu sa zakonom”.

Grupa osmaka na odmoru između prvog i drugog časa prijavila je dežurnom nastavniku da su nedaleko od škole primetili pakete, koji su im “ličili” na one iz “filmova u kojima se pakuje droga”, dobro oblepljene lepljivom trakom. Nastavnik je u prvom trenutku pomislio da je posredi nekakva šala, ali đaci su mu pokazali snimke načinjene mobilnim telefonom. On ih je potom poslao da donesu pakete u školu, što su oni i učinili.

– Kada ih je nastavnik otvorio, imao je šta da vidi, ali i da oseti. Širio se neprijatan miris, što je ukazivalo da se radi o narkoticima – ispričao nam je Milko Ikonić. – Odmah je obaveštena policija, koja je uzela izjave svih učenika, kao i nastavnika. Mi smo o svemu obavestili Školsku upravu i Ministarstvo prosvete.

Direktor ističe da je ovaj događaj uznemirio đake i roditelje. Ipak, on smatra da su učenici ispravno postupili, jer su o svemu obavestili nastavnika.

– Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da to nisu učinili – kaže Ikonić.

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” su u sredu, u dvorištu susedne Tehničke škole, pronašli tri kilograma “skanka” i 50 grama “spida”. Droga je bila zapakovana u tri paketa, koji su bili ostavljeni na neosvetljenom mestu dvorišta škole, tik uz takozvani Park znanja, odnosno iza prostorija ovdašnje Školske uprave. O svemu je obaveštena policija, koja je odmah započela istragu.

Nezvanična saznanja govore da će se koristiti snimci sa svih obližnjih kamera, kako bi se utvrdilo ko je narkotike ostavio u dvorištu škole. Ono što će otežati posao je činjenica da su na paketima ostali brojni otisci dece koja su pronašla “skank”.

(Dijaspora News/Novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top