All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

DROGA PROPUTOVALA POLA SVETA Ne zna se čiji je KOKAIN koji je stigao sa bananama u Crnu Goru

Oko 38,8 kilograma kokaina dopremljeno brodom iz Ekvadora zaplenjeno je juče u kontejneru sa voćem u barskoj luci. Carinici su pronašli čak 32 pakovanja sakrivena među banama i to tako što su u delu kontejnera primetili neobičnu senku.

– Carinski službenici su, analizom rizika, odredili za pregled dva kontejnera sa bananama koja su iz Ekvadora, preko Malte, pristigla u Luku Bar. Pregledom, uz upotrebu skenera, u jednom kontejneru carinski službenici su uočili nepravilnosti. Naime, u delu kontejnera namenjenom za hlađenje (frigo prostor), uočena je senka čija boja je ukazivala na postojanje materije organskog porekla – navodi se u saopštenju Uprave carina, koji su prethodnog dana nezvanično naveli da se radi o kontejneru pod nazivom “Maersk”.

U saopštenju se dodaje da su carinici potom, pristupili fizičkoj kontroli i otkrili sumnjivu materiju za koju se osnovano sumnja da je opojna droga kokain u količini 32 pakovanja od po jedan kilogram.

– Po nalogu nadležnog tužioca, lice i droga predati su službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave policije na dalje postupanje – zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

FOTO: UPRAVA CARINE CRNA GORA / PROMO

Policija je saopštila da sprovode kriminalističu obradu o zapleni 38,8 kilograma kokaina.

– Službenici Uprave carina su naime praškastu materiju koju su otkrili a za koju se sumnja da je opojna droga kokain, tačnije 32 pakovanja sa ovom materijom za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška od po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odseka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja. Ova pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru pristigla u Luku Bar. Preliminarnom analizom i merenjem ovih 32 pakovanja, koji su potom izvršeni u policiji, utvrđeno da se u ovim pakovanjima nalazi opojna droga kokain, te da je ukupna bruto težina pakovanja 38.800 grama. Policijski službenici su do sada uzeli izjave od više lica – saopšteno je iz Uprave policije,a u tm saopštenju se dodaje da u koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet.

FOTO: UPRAVA CARINE CRNA GORA / PROMO

Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbednosnim službama drugih država.

Sagovornik iz barske luke kazao je da je brod sa drogom prispeo u Port of Adria.

– Nedeljno u barsku luku stigne oko 50 kontejnera sa bananama. U ovu luku stižu banane za Crnu Goru, Kosovo, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu. Banane se obično tovare u luci Gvajakil, a Maersk je transportna kompanija koja ih razvozi po svetu. Uvoznik ove isporuke je Voli – kazao je sagovornik iz vrha Uprave policije.

Iz policije su dodali da ispituju da li je vozač kamiona umiešan u krijumčarenje droge.

Kompanije Voli je za “Vijesti” odgovorili da droga nije pronađena u njihovoj isporuci banana.

– Na osnovu poslatog pitanja, kontaktirali smo našeg špeditera koji nas je informisao da je unutrašnjost kontejnera u kojem je dopremljena isporuka banana za kompaniju Voli u potpunosti čista. Banane uvozimo od našeg dugogodišnjeg poslovnog partnera. Kompanija Voli ni na koji način nije umešana u bilo kakav incident, kao što i ovaj slučaj nije ni u kakvoj vezi sa nama i našim poslovanjem – odgovorila je Olivera Šuškavčević iz te kompanije.

(dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top