All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

DODIK: Izetbegović se preko Ustavnog suda BiH obračunava sa RS

Predsjednik Rerpublike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH o poništavanju rezultata referenduma o “danu republike” bespotrebna, te da je riječ o iživljavanju političkog Sarajeva na čelu sa Bakirom Izetbegovićem koji hoće po svaku cijenu da održe temu živom u nastojanju da se na taj način ponovo obračunaju sa Republikom Srpskom.

“Svakako je ovo sad znak više da mi u Republici Srpskoj moramo da se okupimo oko toga da se donese zakon u BiH o Ustavnom sudu koji podrazumijeva da stranci odu iz tog suda, da se taj monopol stranaca i muslimana razbije i da naprosto taj sud postane sud pravde, a ne za političko šikaniranje”, istakao je Dodik.

On je za RTS rekao da je priča o referendumu o “danu RS” završena onoga trenutka kada su građani iskazali svoju volju, a Narodna skupština donijela “zakon o danu RS”.

Predsjednik RS je poručio da odluka Ustavnog suda BiH neće uticati na proslavu 9. januara.

“Već smo formirali odbor za obilježavanje 9. januara. Nastavljamo s tim, pišemo pozivnice, imaćemo goste iz inostranstva. Proslava će biti održana na najvišem nivou”, istakao je predsjednik RS.

Ustavni sud BiH poništio je jučer rezultate referenduma održanog 25. septembra zato što je referendum proveden na osnovu odluke o raspisivanju referenduma od 15. jula za koju je Ustavni sud utvrdio da nije u saglasnosti sa Ustavom BiH, te suprotno nalogu Ustavnog suda iz Odluke o privremenoj mjeri od 17. septembra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top